Кадър: 7/8 ТВСлави Трифонов написа прочувствен пост по повод днешния

...
Кадър: 7/8 ТВСлави Трифонов написа прочувствен пост по повод днешния
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Сега България няма духовен водач като Вазов

Кадър: 7/8 ТВ

Слави Трифонов написа трогателен пост във връзка днешния празник. Ето и целият текст, който той разгласява във фейсбук профила си:

" Днес честваме независимостта на България. Честит празник!
Тази самостоятелност, изкована от нашите предшественици преди 113 години, обаче не би била допустима в случай че ги нямаше тогавашните духовни водачи на народа. 
Днес отдаваме респект на един от тези духовни водачи, отишъл си от този свят преди 100 години. Това е Иван Вазов. Животът и делото на Вазов са безспорното доказателство, че със силата на словото могат да се реализиран доста повече победи, в сравнение с със силата на оловото. А каква по-голяма победа от това да вдъхнеш национално самочувствие, горделивост и храброст на целия български народ? 
Сега България няма нравствен лидер като Вазов. Въпреки това, ние, като народ, можем да реализираме доста - в случай че препрочитаме Вазов и следваме неговите думи.
В романа „ Под игото “ Иван Вазов написа следното:
„ България заслужава да се потрудим за нея “.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР