Кадър: 7/8 ТВ и БулфотоСпециализирана прокуратура се самосезира по повод

...
Кадър: 7/8 ТВ и БулфотоСпециализирана прокуратура се самосезира по повод
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата се самосезира по скандала с Татяна Дончева и Радостин Василев

Кадър: 7/8 ТВ и Булфото

Специализирана прокуратура се самосезира във връзка обществено изнесени данни в медиите, съдържащи изказвания за корупционно държание на депутат от 46-тото Народно заседание.

Образувана е инспекция по реда на чл.145 от Закона за правосъдната власт, която ще се извърши персонално от прокурор. След осъществяване на цялостния размер от дейности за изясняване на проблема от фактическа и правна страна, наблюдаващият прокурор ще извърши преценка за съществуване на задоволително данни и легален мотив за формиране на наказателно произвеждане по член 304б (търговия с влияние) или други членове от Наказателен кодекс.

Припомняме, че преди дни Тошко Йорданов упрекна Татяна Дончева, че е пробвала да разцепи парламентарната група на „ ИТН ”, като е предложила и пари, и постове. Пред NOVA Дончева отхвърли обвиняванията и изясни, че от позицията си на народен представител в най-малката парламентарна група няма по какъв начин да дава обещание министерски постове.

Вчера Йорданов разгласи, че Радостин Василев е бил депутатът, който е бил жертва на опит за рушвет. Василев пък съобщи, че на 12 август Дончева е отишла в офиса му, с цел да го убеди да разцепи групата на " ИТН ". По думите му тя държала листче, на което пишело " 500 к " и изпод дописала имената на знакови лица на партията.

След думите на Тошко Йорданов и Радостин Василев Дончева разгласи, че няма избор с изключение на да предприеме съответните юридически дейности против двамата.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР