Качихме се нагоре и видяхме какво пише на горната врата

...
Качихме се нагоре и видяхме какво пише на горната врата
Коментари Харесай

Проф. Витанов припомни думи на ген. Мутафчийски и съобщи най-чаканата новина за К-19

Качихме се нагоре и видяхме какво написа на горната врата - че ген. Мутафчийски е прав, и в този момент тръгваме отново надолу. Това сподели за Нова тв математикът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов.

"Има положителни вести по отношение на базовото репродуктивно число. Ако го задържим идващите две седмици, ще видите какво ще стане с дейните случаи ", посочи той.

"Смъртността е към момента висока. Ще стартира да спада, само че няма да е по този начин бързо. От вируса може да чакаме свръхсмъртност от 120 души дневно. Това се дължи на фактори като да вземем за пример, че народът е много болен ", сподели математикът.

"Виждате какво става в Турция и Сърбия. Те са във втора фаза на развита турболентност. В Западна Европа също не е добре, виждате Франция и Германия. От тази позиция ние сме добре ", добави той.

"Рано е да се приказва за разпределяне на ограниченията в този момент, тъй като броят на дейните случаи е висок. Това нещо би трябвало да намалее ", посочи проф. Витанов.

Относно имунизацията, той сподели: "В математиката не е незнайна. Ясно е, че с имунизацията ще смачкаме вируса. Колкото повече имунизиране, толкоз повече понижава и епидемията се подтиска по-силно. 2 милиона имунизирани и ще стартира да се усеща, 3.5 милиона - и ще си решим казуса ".

"За да се усети, би трябвало към 35% от българското население да се имунизира, а има толкоз искащи. Аз несъмнено, че ще се имунизирам ", добави проф. Витанов.

"Втората половина на юни ще се усети и към края на годината към този момент ще сме се преборили с вируса, а аз ще спра да навестявам телевизионните видеа ", сподели математикът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР