Качественото образование е кауза, на която съм посветила работата си

...
Качественото образование е кауза, на която съм посветила работата си
Коментари Харесай

Жечка Георгиева, кандидат на ГЕРБ за общински съветник: Работя за качествено образование в модерна учебна среда

 Качественото обучение е идея, на която съм посветила работата си като преподавател и учебен шеф и поради която одобрих да бъда част от екипа на ГЕРБ и претендент за общински консултант на идните локални избори. Така Жечка Георгиева, шеф на Варненската комерсиална гимназия " Георги Стойков Раковски ", разяснява претекстовете си да влезе в предизборната конкуренция.

" Със своите шест университета и с положителните обичаи и достижения на учебното обучение морската столица справедливо се утвърждава като Град на знанието. Радвам се, че община Варна работи поредно, с цел да разгърне този капацитет, инвестирайки в възстановяване на просветителната инфраструктура и в кариерното развиване на младежите ", посочи Георгиева. По думите й предпочитаната роля на образованието намира израз и в метода за финансирането му – всяка година средствата за тази сфера се усилват, а в последния бюджет, който доближи половин милиард лв., делът им съставлява повече от 1/3.

" Преобразиха се доста остарели учебни здания и детски градини, работи се за построяването на нови корпуси към съществуващи градини. Пълна смяна се предприе и за спортните площадки в образователните заведения, с цел да има по-добри условия за спорт на децата ни ", напомни претендентът на ГЕРБ за общински консултант и акцентира, че модерната и комфортна среда е безспорна причина за качественото обучение.

" Важно е община Варна да продължи да работи за квалификацията на педагогическите експерти, както и за внедряването на новаторски способи в просветителния развой. Преминаването към едносменен режим в учебните заведения е измежду огромните задания, които стоят на дневен ред. Фокусът върху новите технологии, цифровите платформи и интердисциплинарния метод е неминуем на фона на всички дадености градът ни сполучливо да развива своя бизнес профил в IT и аутсорсинг бранша ", означи Жечка Георгиева. Като добра стъпка в тази посока тя дефинира и идното създаване на математико-технологичен кампус, както и откриването на държавно учебно заведение по компютърни науки във Варна. Сред акцентите в управническата стратегия на ГЕРБ за идващия мандат е и основаването на IT академия, в която най-малките възпитаници да получават гратис умения по програмиране.

" Съвременното обучение не може да се ограничи до работа в класната стая. Авторитетът на учителската специалност, който се борим да възстановим, е кодиран в позитивното въздействие върху децата, родителите и общността като цяло ", уверена е Жечка Георгиева, претендент за общински консултант в листата на ГЕРБ, която е с номер 43 в бюлетината.

" Работя в областта на образованието към този момент повече от 25 години. Професионалният ми път мина през всички равнища на учителската специалност, а през днешния ден управлявам първото професионално новаторско учебно заведение във Варна, което е и измежду първите цифрови учебни заведения в България. С сътрудниците се стараем да формираме у младежите интерес към предприемачеството, да разпознават опциите за бизнеса и да възнамеряват сполучливо бъдещето ", уточни Георгиева. Тя осведоми, че от тази образователна година в Търговската гимназия е въведена дуална форма на образование. " За една професионална гимназия връзката с действителния бизнес е изключително скъпа, тъй като учениците ни би трябвало да бъдат готови чудесно за своята специалност. Приветствам напъните на община Варна да поддържа дейната работа по оста: обучение – кариера – приходи, и да предизвиква взаимоотношението на просветителните институции с бизнеса ", разяснява още шефът на Търговската гимназия.

Тя добави, че след почналия ремонт учебното заведение ще бъде с актуализирани санитарни пространства и съоръжения. Основен ремонт следва и на покрива, а в постройката ще се построи ново котелно на газ. " След плануваните преустройства класните стаи ще имат една напълно нова визия, обезпечена посредством упоритата работа на колектива ни по план LightSource Charity и по Националната стратегия на МОН " Информационни и информационни технологии в системата на предучилищното и учебното обучение “, заключи Жечка Георгиева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР