Качественият мед лесно може да бъде разпознат Списъкът с полезните

...
Качественият мед лесно може да бъде разпознат Списъкът с полезните
Коментари Харесай

Качественият мед се разпознава по бялото покритие

Качественият мед елементарно може да бъде разпознат

Списъкът с потребните свойства на меда е дълъг, а цената на този пчелен артикул е подобаваща.

Образуването на бяло покритие върху меда е постоянно срещано събитие, от което никой не е застрахован. Някои хора се тормозят от това покритие и го отстраняват. Може ли да консумирате меда по-късно? Колко нездравословен или потребен е подобен артикул?

Кристализация на меда
Разпространен е следният мит: в случай че по повърхността на меда се появи бял пласт, това значи, че пчелите са били хранени със захар или са я разнесли по към този момент готоявия артикул. За благополучие това е единствено една от многото ужасни истории за този артикул. Истината е, че бялото покритие е симптом за качеството на меда.

 Качественият мед се разпознава по бялото покритие

Пчеларите от време на време споделят, че в случай че бялото покритие липсва значи нещо не е наред. Становището е изцяло целесъобразно, защото транспарантният, мед най-вероятно е незрял и съдържа прекалено много влага.

Когато медът се събира по-рано, непотребната вода няма време да се изпари. Медът е повече, само че все едно е разводнен. Но, в случай че е бил събран добросъвестно в точното време, кристализацията, която се демонстрира под формата на бяло покритие, е въпрос на време да се появи.

 Качественият мед се разпознава по бялото покритие

Ако медът е натурален и узрял, той ще стартира да побелява, просто тъй като влагата ще продължи да се изпарява лека-полека, а глюкозата ще се прояви под формата на кристали. Като се има поради, че тя съставлява по-голямата част от меда, това е напълно обикновено и може да се случи доста бързо, в случай че медоносните растения го отделят в огромни количества.

Доста постоянно кристалите са по-плътни от самия артикул и така наречен „ захаросване “ стартира от дъното на буркана. Но никога не трябва да се бърка с същинско повреждане на меда.

Защо медът се разпенва
Можете да объркате захаросаните сектори с бялата пяна, която се образува по време на ферментацията на меда. Характерните мехурчета са сигурен знак, че са нарушени изискванията за предпазване и те допускат изсъхнало място, прикрито от слънчева светлина. Ако продуктът е бил в горещо помещение или в помещение с висока мокрота, той може просто да стане кисел, само че това няма значение!

Ще бъде задоволително да го сварите на водна баня.

Надяваме се, че в този момент можете умерено да отдадете желание на меда с бяло покритие. Това е най-хубавият тест за качество на меда.

Вижте още: Рецепта за домакински шоколад, подготвен за 10 минути

Бъдете бдителни, само че не се отхвърляйте от меда поради неговия скромен тип.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР