Качествените интензивни звена в София се броят на пръстите на

...
Качествените интензивни звена в София се броят на пръстите на
Коментари Харесай

Проф. Младенов за COVID вълната: Малко са качествените интензивни звена в София |

Качествените интензивни звена в София се броят на пръстите на едната ръка. Това сподели по bTV проф. Николай Младенов, шеф на Клиника по анестезиология и интензивно лекуване, УМБАЛ " Токуда ".

Според него би трябвало и първокласен личен състав, който у нас е малко, а изискванията по думите му са " свиреп ", и неговият екип е заставен да работи на 200%.

В поддръжка на думите му шефът на Търговско-банковата гимназия Емилия Иванова описа по какъв начин е преминала през ужаса на осъзнаването, че е в болница с COVID-19 и по какъв начин се е борила по-късно за всяка крачка при възобновяване си.

В края на ноември предходната година тя се е заразила с COVID-19 и е била приета в болница по неотложност и интубирана незабавно. Това е един от най-тежките случаи, спомня си професор Николай Младенов.

След завръщането си на работа, директорката съумява да убеди 50% от учителите да се имунизират, 20% го прекарват, а учебното заведение ѝ е едно от първите в София, което преминава онлайн поради доста отсъстващи деца и учители.

Според проф. Младенов лечебните благоприятни условия за лекуване на ковид са лимитирани , по тази причина е значимо да се имунизираме.

Затова е значимо да се имунизираме, добави той.

" Колкото по-рано се стартира лекуването с ремдесивир, толкоз по-голям резултат ще има. Ще излязат скоро на пазара и рекомбинантни антититела, чиято цена е огромна. Това е лекарството, с което е лекуван Доналд Тръмп, само че лечението е много скъпа ", изясни Младенов.

Според него може да възникне и проблем с кислорода, в случай че се претрупа здравната система.

" При нас имаме резервоар, който събира към 9 милиона литра О2, дневно разходите са към 500 000 литра. Това е повишаване с около 5-6 пъти. Нормално един контейнер се харчеше за 22 дни. Сега го консумираме един резервоар за няколко дена ", разяснява лекарят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР