Качествената инфраструктура и единната търговска политика са предпоставките, чрез които

...
Качествената инфраструктура и единната търговска политика са предпоставките, чрез които
Коментари Харесай

Развитието на пристанище Варна: Добра инфраструктура и единна търговска политика

Качествената инфраструктура и единната комерсиална политика са предпоставките, посредством които българските пристанища могат още веднъж да бъдат привлекателни. Това съобщи министърът на превоза Николай Събев по време на втората полемика за развиването на пристанище Варна и района.

Ясно сме изразили позицията си, че ще защитим интереса на страната, корабособствениците и товародателите “, съобщи Събев.

Министерството е направило приходи за прехвърлянето и стопанисването на пътя към пристанище Варна - Запад, защото е в извънредно неприятно положение и община Девня е декларирала, че няма допустимо да го поддържа.

Министър Събев поддържа концепцията за уеднаквяване на осведомителните системи на пристанищните терминали и въвеждането на обединен електронен стандарт на документооборота. Предложено бе да се търси подпомагане от комерсиалните аташета за рекламна акция на българските портове. Това ще генерира директни товари през пристанищата без доста вложения.

Държавните и частните оператори да развият синхронизирана политика във връзка с размера на таксите, тъй че да се притегли повече морски трафик. Председателят на транспортната комисия Борислав Гуцанов, съобщи че има цялостно единодушие в дейностите на Министерството и Комисията по превоз и известия към Народно събрание.

Припомняме, че по време на първата полемика за бъдещето на пристанището, стана ясно, че то може да бъде превърнато в директно.

До края на идната седмица всички направени през днешния ден оферти ще бъдат отразени в заданието за правене на Генерален проект на пристанище Варна.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР