Качествата на питейната вода в София са отлични. Това каза

...
Качествата на питейната вода в София са отлични. Това каза
Коментари Харесай

Качеството на водата в столицата е отлично, уверяват от Софийска вода

Качествата на питейната вода в София са отлични. Това сподели Весела Стефанова, началник на Лабораторен изпитвателен комплекс към „ Софийска вода “ , пред " Фокус ".

Тя заяви, че лабораторията организира всекидневно разбори на питейната вода в столицата по над 50 индикатора. „ В това число са включени разбори на 18 метала, нитрати и органични замърсители ", изясни Стефанова.

„ На 78 точки от водопроводната мрежа също се организират разбори, както и на вход и излаз на пречиствателните станции ", означи ръководителят на лабораторията. „ Всеки, който се съмнява в качеството на водата, може да позвъни на безплатния телефон. Има одобрена вътрешна процедура – прави се незабавна инспекция от териториалния контрольор, взимат се проби, проучват се, открива се положението на водата и се връща отговор на клиента. Също по този начин компанията има платформа на уеб страницата на Софийска вода, която се „ Качество на водата “, от където клиентите могат да получат информация за последните направени разбори за мониторинг на водопроводната мрежа “, сподели още Стефанова.

Тя добави, че в платформата на уеб страницата на „ Софийска вода “ могат да се открият настоящи данни за радиологичните проучвания за всеки квартал. „ На двата съществени столични водоизточника в столицата – бент. „ Искър " и бент. „ Бели Искър ", има непрекъсната жива защита, ограничаваща свободният вход в рамките на оборудванията ", заяви Стефанова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР