Кабинковият лифт в курорта Банско ще загрее за официалното откриване

...
Кабинковият лифт в курорта Банско ще загрее за официалното откриване
Коментари Харесай

С края световното първенство по футбол, започва купонът в Банско! Легендите на световните ски Мария Хьофъл-Рийш и Марк Жирардели ще дадат старт на зимното шоу

Кабинковият въжен превоз в курорта Банско ще „ загрее ” за формалното разкриване на сезона в дните към студентския празник. Студентите, които желаят да съчетаят купона с карането на ски в красивата Пирин планина, ще имат тази опция.

Купонът е обезпечен и на 17 декември, ден преди края на международното по футбол, когато е формалното разкриване на сезона в най-хубавия ни зимен курорт. На тази дата се чака да бъде открит сезонът и в Пампорово, а в Боровец и Витоша приготвят лифта преди старта.

Легендата на международните ски Мария Хьофъл-Рийш ще даде старт на зимното шоу в Банско, несъмнено е, че тук ще е и друга легенда, само че на мъжките ски - Марк Жирардели.

А пистите се чака да са съвършени, откакто преди дни в Пирин планина температурата падна под нула градуса по Целзий и машините за софтуерен сняг към този момент работят. Прогнозите сочат и за нови снеговалежи.
Програма

За старта на сезона на Бъндеришка поляна още от утринните часове стартира записването за игрите " Влез в тима на първенеца “ и " Ловци на съкровища “. Програмата за формалното разкриване на сезона ще продължи от 17, 30 часа на площад " Никола Вапцаров “ в Банско с кулинарно показване и дегустация на обичайни ястия, събрани в " Уникално Банско “, написа " Телеграф ".

Официалното разкриване с посетители и ски митове е от 18 часа, на което се чака олимпийската и международна шампионка по ски Мария Рийш. Стартът на сезона ще бъде съпроводен и с музика - с фолклорен театър на отбор " Чинари “ и атрактивно огнено шоу.

Механи гостят с чомлек американци, италианците с агнешко
Доволни от старта на сезона ще са и десетките притежатели на механи и заведения в Банско. От петък до неделя те се надяват да се радват на добър оборот, защото хиляди фенове на зимния спорт ще нападат курорта. А механджиите ще се подготвят уместно за напора от посетители. Те ще угодят на всеки усет и каприз

. „ Имаме агнешко и телешко, което доста хапват италианци и гърци. Австрийците си падат по задушения заек, както и задушените зеленчуци. Американците пък доста харесват нашите обичайни ястия - чомлек и капама, избират по-леките меса.

Французите желаят пилешко със сосове и качествено домашно вино. Балканците ядат нашата кухня, дай им скара на тях ”, настояват механджии. Те разкриват, че всички чужденци доста обичат овчето мляко, печени тикви и ябълки, домашни сладка от горски плодове - боровинки, горски ягоди, както и смокини. Турските клиенти залагат на патешките, телешките и пилешките меса. Израелците си падат най-вече по агнешкото.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР