Кабинетът заседава в сряда заедно с Европейската комисияБългарското председателство на

...
Кабинетът заседава в сряда заедно с Европейската комисияБългарското председателство на
Коментари Харесай

Европредседателството ни – най-тежко в историята на ЕС

Кабинетът заседава в сряда дружно с Европейската комисия


Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще е едно от най-тежките в историята на Съюза. Това разясниха пред “Труд ” високопоставени източници от Министерски съвет. България ще ръководи с рекорден брой досиета – над 200, като в това число са тематиките от цифровото досие, което Естония не е съумяла да завърши, означиха сбито от екипа на министъра на европредседателството ни Лиляна Павлова.

В сряда в Брюксел ще се организира взаимното съвещание на държавното управление с Европейската комисия. Премиерът Бойко Борисов ще показа публично пред президента на Европейски Съюз Жан Клод Юнкер целите за идните 6 месеца на България, до момента в който страната ни е на върха на Европейски Съюз. Припомняме, че първото ни европредседателство съответствува с процеса на взимане на решения по въпроси от сериозно значение за бъдещето на Обединена Европа. България ще търси баланс и ще предизвиква постигането на необятен консенсус по предпочитаните за съюза тематики, за повишение на конкурентоспособността и стабилността посредством кохезия и основаване на условия за единение и взаимност.

Над 265 работни срещи, в това число и на най-високо равнище, ще бъдат извършени в България за първите 6 месеца на 2018 година. По прелиминарен календар това значи до 8 паралелни съвещания за 1 ден. Програмата е посочена за невиждана по натовареност от администрацията в Брюксел. Подобен дневен ред ще имат Австрия и Румъния, които ще поемат председателството след България.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР