Кабинетът установи, че вчера Агенция Пътна инфраструктура“ едностранно е прекратила

...
Кабинетът установи, че вчера Агенция Пътна инфраструктура“ едностранно е прекратила
Коментари Харесай

Правителството: АПИ едностранно спря всички нови обществени поръчки за ремонт на пътищата -

" Кабинетът откри, че през вчерашния ден Агенция „ Пътна инфраструктура “ едностранно е прекратила всички нови публични поръчки за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. Причината, посочена от АПИ, е „ пропуски в документите за присъединяване “, препоръчана от самата АПИ. " Това оповестиха във вторник вечерта от държавната пресслужба.

Обществените поръчки бяха оповестени през април 2022 година за да заместят съществуващите контракти, по които са открити порочни строителни практики и които са предмет на инспекция от способените органи.

" С решенията си АПИ на процедура слага изпълнителната власт в неспособност да разпореди по транспарантен метод ремонта и поддръжката на републиканската пътна мрежа, в това число през идния зимен сезон " - обявиха още от правителствената пресслужба.

Повече информация ще бъде предоставена на брифинг в сряда сутринта в постройката на Министерския съвет. В брифинга ще вземат участие зам.-министрите на финансите и на районното развиване и благоустройството - Андрей Цеков и Ивайло Стайков, както и Настимир Ананиев, ръководител на парламентарната Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР