Кабинетът ще предложи на Народното събрание проект на Закон за

...
Кабинетът ще предложи на Народното събрание проект на Закон за
Коментари Харесай

Интернет страниците на институциите стават достъпни за хора с увреждания

Кабинетът ще предложи на Народното събрание план на Закон за изменение и допълнение на Закона за електронното ръководство.

С измененията се подсигурява по-голяма досегаемост за хора с увреждания до интернет страниците и мобилните приложения на публичните организации и на доставчиците на публични услуги – в това число просветителни, здравни, водоснабдителни, топлоснабдителни, телекомуникационни, пощенски, банкови и така нататък Също по този начин се основават правила и стандарти за реализиране на повсеместен дизайн, гарантиращ досегаемост до информация и услуги на обществените уеб сайтове.

Чрез промените ще се обезпечи създаването, внедряването и надграждането на нужните осведомителни запаси на електронното ръководство при съблюдаване на условията за мрежова и осведомителна сигурност и оперативна съгласуемост, както и използване на резистентен модел за дълготрайното им ръководство и поддръжка.

Друга смяна е обвързвана с възстановяване на връзката сред администрациите, жителите и бизнеса посредством регламентиране на изпращането на електронните документи и заявяване на електронни административни услуги.

Ще бъдат основани условия за ефикасна систематична интеграция на осведомителните системи на административните органи, за гарантиране на тяхната сигурност и продуктивност. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР