Кабинетът ще обсъдим с Габриел, ще отидем при парламентарните групи,

...
Кабинетът ще обсъдим с Габриел, ще отидем при парламентарните групи,
Коментари Харесай

Денков: Несправедливи са критиките към министрите, включително и от президентството

„ Кабинетът ще обсъдим с Габриел, ще отидем при парламентарните групи, ще обсъдим и с тях, това е естествен развой “, разяснява министър председателят Николай Денков.

„ Ще бъдат лимитирани измененията и ние с Габриел ще имаме водещата роля в подготовката на състава на кабинета, това е обикновено “, уточни още Денков.

Разбрали сме се да има минимални промени в състава, разясни той.

„ Хинков прибърза с изказването си, можеше да обсъдим. Несправедливи са рецензиите, в това число и от президентството, тези хора работят за страната и в случай че непрестанно ги натискаме в избрана посока, им пречим да си свършат работата. Ако имаме длъжностен кабинет, в който единствено един човек взема решение и назначава всички, то тогава нямаме тим, а единствено треньор. Така ли би трябвало да разсъждаме? “, попита министър председателят. Той посочи, че към този момент има доклад за свършеното от министрите и диалозите текат.

„ Няма безгрешни хора. 80% от рецензиите са неточни и вследствие на политически ползи. Наличието на рецензия към някой министър, не значи, че той би трябвало да бъде заменен. Нали като го промените би трябвало да пристигна различен? “, акцентира министър-председателят.

Относно вътрешния министър Калин Стоянов министър председателят съобщи, че към този момент работи „ относително съответно “ - „ Има какво още да се желае, това не е съображение за промяна на министър “.

За взетите за заложници наши моряци, министър председателят сподели, че няма нещо тревожно.

„ Има диалози с хутите през външно министерство по отношение на „ Галакси лийдър “. Те се отнасят добре към българите. Въпросът е политически по какъв начин ще се развият връзките с хутите. Това е пиратски акт, там прегорите ще са какъв ще бъде откупът. Раненият моряк беше изтеглен. Всички благоприятни условия за договаряния се употребяват, само че би трябвало да се внимава “, разяснява Денков.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР