Кабинетът ще обсъди днес отпускането на 300 лева за домакинства,

...
Кабинетът ще обсъди днес отпускането на 300 лева за домакинства,
Коментари Харесай

Кои домакинства ще получат еднократно по 300 лв. за отопление?

Кабинетът ще разиска през днешния ден отпущането на 300 лв. за семейства, на които е отказана помощ за отопление през сегашния отоплителен сезон заради това, че надвишават с до 30 лева доходния аршин. 

За задачата от бюджета на общественото министерство ще бъдат отделени 15 милиона лв., а помощта ще бъде еднократна.

Право на тези 300 лв. ще имат и безработните, на които също е отказано подпомагането за отопление, защото, към датата на кандидатстване, не са имали 6 месеца регистрация в бюрото по труда. 

Разчетите сочат, че от еднократното подкрепяне от 300 лева ще се възползват 50 000 лица и семейства, в това число и такива, които са изпуснали крайния период за кандидатстване за енергийното подкрепяне, който изтече в края на предишния месец. 

Информацията за отводите за помощите е налична в Агенцията за обществено подкрепяне, което ще улесни изплащането на парите, без да се постанова ново кандидатстване. На днешното съвещание служебното държавно управление ще обезпечи спомагателни средства по бюджетите на Министерството на здравеопазването и на образованието, с цел да се подкрепят бюджетите на държавните висши учебни заведения за тази година. 

Допълнителен трансфер служебното държавно управление е планувало и по бюджета на Столична община.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР