Кабинетът се забави с търсенето на помощ от ЕС за

...
Кабинетът се забави с търсенето на помощ от ЕС за
Коментари Харесай

Евдокия Манева: МОСВ и Земеделското министерство са отговорни за наводненията

Кабинетът се забави с търсенето на помощ от Европейски Съюз за възобновяване на вредите от наводненията в Карловско и Пловдивско. Това съобщи пред БНР Евдокия Манева, някогашен министър на екологията.

Бившият министър на околната среда и водите акцентира, че две министерства носят главната виновност, отговорност за това, което се случи поради безхаберие, несвършена работа и нарушавания.

" Това са Министерството на земеделието, особено Агенцията по горите, както и Министерството на екологията (МОСВ ). Очевадно е, че там е имало непозволена сеч, която надвишава разрешеното ", сподели Манева.
 Държавата се заема стремително с следствията от наводненията
Държавата се заема стремително с следствията от наводненията

На шестия ден страната изпраща консерви и вода

Проверките за противозаконна сеч в региона на наводнените села ще бъде правена от министерствата, които са виновни за бедствието, съобщи някогашният министър.

" Те имат интерес да покрият истината. Те ще кажат нещичко, само че няма да узнаем цялата истина. Така беше с наводненията в селата Цар Калоян и Бисер, а и в други случаи . Там бяха покрити отговорните, нямам доверие, че и тук ще разберем кой е виновният. Истината няма да се узнае, до момента в който няма инспекция от самостоятелни специалисти ", съобщи някогашният министър на околната среда и водите.
 Над 100 военни не престават да борят водното злополучие в Карлово
Над 100 военни не престават да борят водното злополучие в Карлово

В село Богдан подпомагане оказват 47 военни от Военновъздушни сили

По думите й може незабавно да бъдат поискани тези претенции. Според нея е нужно най-малко кардинално да се съобщи, а по-късно да се прецизира размерът на средствата. След като през вчерашния ден стана ясно, че България не е декларирала помощ от, през днешния ден стана ясно, че ще желаеме помощ от Брюксел за възобновяване на вредите от наводненията.

Манева дефинира като смешно обяснението за наводненията с " сложни аргументи ". " Има три стратегически документа, в които рисковете, които съществуват в България, са разказани, разказани са и ограниченията, които би трябвало да се вземат - с съответни реализатори и с посочени средства. Това са (трите документа - б.р.) Стратегията за битка с климатичните промени, Плановете за ръководство на речните басейни и тактиката за попречване на рисковете от наводняване ", напомни тя .

Според нея да търсим някакви световни аргументи или да се оправдаваме с дъжда е просто безсмислено. Трябва да се намерят съответните извършители, прикани някогашният екоминистър.

Тя изрече състрадание към потърпевшите хора от наводненията и изрази вяра " великодушните обещания " на ръководещите да бъдат изпълнени. " Горчивият опит от сходни бедствия демонстрира, че към събитието се дават великодушни обещания, а по-късно последователно някои неща се забавят в осъществяването или се не помнят. Дано този път не е по този начин ", призна Евдокия Манева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР