Кабинетът с изнедана установил, че Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) едностранно

...
Кабинетът с изнедана установил, че Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) едностранно
Коментари Харесай

АПИ изненада кабинета в оставка с пътищата

Кабинетът с изнедана открил, че Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) едностранно е прекратила всички нови публични поръчки за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа.

Причината, посочена от АПИ, е „ пропуски в документите за присъединяване “, препоръчана от самата АПИ, а Министерски съвет схванал за решението през вчерашния ден.

Обществените поръчки бяха оповестени през април 2022 година за да заместят съществуващите контракти, по които били открити порочни строителни практики и които са към момента предмет на инспекция от способени органи.

С решенията си АПИ на процедура слага изпълнителната власт в неспособност да разпореди по транспарантен метод ремонта и поддръжката на републиканската пътна мрежа, в това число през идния зимен сезон, се споделя с известие от пресцентъра на кабинета в оставка „Петков“.

Днес по тематиката ще приказват зам.-министрите на финансите и на районното развиване и благоустройството – Андрей Цеков и Ивайло Стайков, защото титулярите са в отпуск, както и Настимир Ананиев, ръководител на парламентарната Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

Припомняме, че от през днешния ден стартират национални тридневни митинги на строителния отрасъл поради цялостното крушение на Промяната.

ВИЖТЕ ТАГ ПРОТЕСТ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР