Кабинетът раздаде нови 8.7 млн. лв. на 7 общини. Те

...
Кабинетът раздаде нови 8.7 млн. лв. на 7 общини. Те
Коментари Харесай

Правителството раздаде нови 8.7 млн. лв. на 7 общини

Кабинетът раздаде нови 8.7 млн. лева на 7 общини. Те са от всички партии като се изключи Движение за права и свободи. Над 50% от сумата е за 4 общини, които се ръководят от ГЕРБ - Смолян, Лесичово, Сливен и Радомир. Другите са Белово (Движение " Гергьовден " - СДС), Плевен (Независим), Мездра (АБВ) и Болярово (БСП).
" Средствата, които отпуска държавното управление, отиват директно при хората. Парите се дават за водоснабдяване, канализация, учебни заведения, и то в общини, където кметовете са от целия политически набор. Точно по този начин ще продължим да работим и да оказваме помощ ", съобщи министър председателят Борисов.
 Общините ще могат да не разрешават замърсяващи въздуха коли, одобри Народно събрание на първо четене Общините ще могат да не разрешават замърсяващи въздуха коли, одобри Народно събрание на първо четене
Парламентът одобри на първо четене измененията в Закона за чистотата на атмосферния въздух. Според тях общините ще имат право да вкарват н...
На община Лесичево се отпускат 786 000 лв. за главен ремонт на улиците в селата Динката и Калугерово. Община Белово получава с 1.2 млн. лева за главен ремонт и възобновяване на централната градска част на града, като се възнамерява да се улесни достъпът до автогарата и жп гарата.
Община Смолян ще има 285 000 лева за ремонт на покрива на постройката на Родопския трагичен спектакъл. На община Плевен са дадени 656 000 лева за на къща-музей " Цар Освободител Александър II " и на параклис-мавзолей " Св. Георги Победоносец ", както и за ремонт на улица " Генерал Скобелев ". 
За Радомир са планувани 1 568 000 лева за реорганизация, съоръжение и обзавеждане на спортната зала в града. 
Над милион е сумата за Мездра - 1 606 000 лева С тях ще се направи ремонт на водопроводи и улици в обитаемоте места на общината. 
 Държавата предлага данъчна отмора за общините Държавата предлага данъчна отмора за общините
Управляващите оферират данъчна почивка за общините. От 1 януари до два месеца след края на изключителната конюнктура страната няма да...
Значима е сумата и за община Болярово - 816 600 лева, с които ще се направи реорганизация на ул. " Младежка " в града.
Рекордьор в е община Сливен - 1 785 000 лева Парите са за създаване на две спомагателни учебни здания за Профилираната природо-математическа гимназия " Добри Чинтулов " и Профилираната гимназия с преподаване на западни езици " Захарий Стоянов ".
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР