Кабинетът, работодателите и синдикатите се разбраха за компенсациите за май

...
Кабинетът, работодателите и синдикатите се разбраха за компенсациите за май
Коментари Харесай

Над 200 лв/мгв се поемат от държавата

Кабинетът, работодателите и синдикатите се схванаха за обезщетенията за май и юни, разгласи министър председателят Петков на брифинг преди малко.

Днес организирахме среща с работодателите и профсъюзите и обсъдихме действителните обезщетения за май, юни и дълготрайно. Разговорът беше градивен. Обединихме се към обезщетения за май и юни всичко над 200 лв. на мегаватчас да бъде обезщетено с 80%. Цените над тези от април – тези от май, също ще бъдат обезщетени, сподели Петков.

Азерският ще потече в цялостните си количества от 1 юли. Доказахме, че действително отводът от тези количества е бил липса на предпочитание за договаряния или нещо друго, съобщи още Петков, който засяга служебния кабинет на Стефан Янев, отказал през септември да внася азерски газ без причина.

Министърът на енергетиката също изясни, че над 200 лева на мегават ще бъде поето от страната. Относно цената на газа –  компенсацията от април + 100% от покачването на цената през май. Тоест цената ще е на същата стойност, както преди взетото решение от страна на Газпром износ да спре доставките за България.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР