Кабинетът прие предложението на премиера Кирил Петков министърът на отбраната

...
Кабинетът прие предложението на премиера Кирил Петков министърът на отбраната
Коментари Харесай

Кабинетът прие предложението на премиера Петков министърът на отбраната Янев да бъде освободен

Кабинетът одобри предлагането на премиера Кирил Петков министърът на защитата Стефан Янев да бъде освободен.

Утре ще бъде свикано изключително съвещание на Народното събрание, на което да бъде прегледано решение за лични промени в Министерския съвет. На брифинг след държавното съвещание министър-председателят съобщи, че в границите на съдружното съглашение за поста министър на защитата ще бъде препоръчан Тодор Тагарев.

Българското държавно управление е съществено ангажирано да поддържа Украйна, посочи още министър председателят Кирил Петков. Министър-председателят уточни, че се работи в тясна съгласуваност с европейските сътрудници за снабдяване на филантропична помощ. Военно-логистичната поддръжка за Украйна ще бъде на равнище Европейски Съюз и НАТО. Тя ще бъде гласувана от Министерския съвет и ще бъде оповестена в Народното събрание. Премиерът Петков изрично опроверга подправената вест, че България ще изпраща свои войски в Украйна и акцентира, че никой от Европейски Съюз, нито на равнище НАТО е предложил сходно нещо. Не са поемани и никакви задължения за изпращане на самолети от българска страна, нито са изпращани и оръжия.

Премиерът Петков заяви, че сега 190 индивида се изтеглят от Киев с рейсове чрез зелен кулоар и упованието е през идващите часове да доближат сполучливо до границата. Българското държавно управление работи интензивно, с цел да може в къси периоди украинските бежанци да получат работни документи, да имат опция да се интегрират, допринасяйки и за българската стопанска система.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР