Кабинетът одобри проект на Всеобхватно споразумение за въздушен транспорт между

...
Кабинетът одобри проект на Всеобхватно споразумение за въздушен транспорт между
Коментари Харесай

Кабинетът одобри проект на Всеобхватно споразумение за въздушен транспорт между държавите членки на Асоциацията на народите от Югоизточна Азия, и ЕС и неговите държави членки

Кабинетът утвърди план на Всеобхватно съглашение за въздушен превоз сред страните членки на Асоциацията на народите от Югоизточна Азия, и Европейския съюз и неговите страни членки.

Споразумението цели последователно отваряне на пазара във връзка с взаимното даване на достъп до направления и капацитет; обезпечаване на лоялна конкуренция, недискриминация, обезпечаване на бистрота и идентични условия на конкуренция за стопанските субекти; възстановяване на свързаността, което ще бъде от изгода за потребителите и стопанската система.

Въздушните превозвачи ще могат да правят свободно пътнически и товарни услуги от всяка точка на Съюза до страните членки на АСЕАН, в единната нормативна рамка на Споразумението, което понастоящем не е по този начин. Въздушните превозвачи ще могат също по този начин да правят неограничени напълно товарни услуги до местоназначения отвън тях, както и пътнически и комбинирани услуги до местоназначения отвън тях, при съблюдаване на ограничавания, свързани с честотата.

Премахването на всички ограничавания за достъп до пазара сред Съюза и страните членки на АСЕАН, освен ще притегли нови участници на пазара и ще сътвори благоприятни условия за обслужване на по-малко употребявани летища, само че също по този начин ще улесни процеса на консолидация сред въздушните превозвачи от Съюза.

Споразумението основава рамка за съдействие сред Съюза и страните членки на АСЕАН, за свеждане до най-малко на въздействието на въздухоплаването върху околната среда, и по-специално за справяне с излъчванията на парникови газове, свързани с въздухоплаването.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР