Кабинетът на Кирил Петков не е успял да подобри телекомуникационната

...
Кабинетът на Кирил Петков не е успял да подобри телекомуникационната
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Кирил Петков провали комуникационната система на МВР

Кабинетът на Кирил Петков не е съумял да усъвършенства телекомуникационната система на Министерство на вътрешните работи ТЕTRA, а това е изискване по Плана за възобновяване. Това разгласи след съвещание на служебния кабинет вътрешният министър Иван Демерджиев.

Техническите характерности на системата са противоречиви. Големият проблем за осъществяване на публичната поръчка са били периодите - те са били извънредно къси. Имало е опция да се даде повече време на компаниите, които са се интересували от нея. Стойността на поръчката е 124 млн., сподели още Демержиев. Така той удостоверява информация на Lupa.bg за изгубените евросрадства поради неизпълняването на част от изискванията по Плана за възобновяване.

Комуникационната система ТЕТРА на Министерство на вътрешните работи съществува повече от 10 година За да бъде усъвършенствана, бяха поискани пари от Европейски Съюз.

По информация на Lupa.bg на 1 февруари 2018 година шефът на дирекция „ Международни планове “ Мая Петкова предизвестява тогавашния зам.-вътрешен министър Красимир Ципов, че има проблем с осъществяването на заданието за системите. Такова предизвестие тя насочва и за 290-те джипа, за които се наложи по-късно да връщаме пари на Европейски Съюз.

Освен социална поръчка за информационната система е била оповестена и такава за доставка на устройства, нужни за работата на TETRA. Само една компания е показала интерес и по тази причина тя е спряна.

През 2020 година бяха надградени опциите на информационната система на Министерство на вътрешните работи за външните граници на Европейски Съюз, като е конфигурирано ново потомство прекъсвач TETRA DXT и нови базови станции TETRA. Предоставени са радиотерминали TETRA, в това число лицензи. Осъществено е хардуерно и софтуерно надграждане на съществуващите сървърни системи за ръководство и поддръжка, надзор на мрежата и клиентите (NetAct, DWS) и системата за GPS.

На процедура системата TETRA разрешава на чиновниците на Министерство на вътрешните работи да споделят по сред си посредством радиостанции. За по-добра връзка на служителите на реда на терен Европейски Съюз отпускаше 124 млн. лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР