Кабинетът на Кения одобри разполагането на 1000 полицаи, които да

...
Кабинетът на Кения одобри разполагането на 1000 полицаи, които да
Коментари Харесай

Кабинетът на Кения одобри изпращането на полицаи да ръководят мирна мисия в Хаити, но парламентът трябва да подпише

Кабинетът на Кения утвърди разполагането на 1000 служители на реда, които да управляват многонационална мироопазваща задача в Хаити битка с груповото принуждение

От EVELYNE MUSAMBI Associated Press, 13 октомври 2023 година, 12:43 ч. Хаити ще се бори с груповото принуждение.

Парламентът на страната в този момент би трябвало да подпише резолюция.

От 1 януари до 15 август повече от 2400 души в Хаити са обявени за убити, повече от 950 отвлечени и други 902 ранени, съгласно най-новата статистика на Организация на обединените нации.

Върховният съд на Кения забрани в понеделник разполагането, утвърдено от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по-рано този месец, за две седмици до оборване на разполагането подаден от локален политик, се чува на 24 октомври.

В четвъртък министърът на вътрешните работи Китуре Киндики се яви пред комисия на националното заседание по отношение на разполагането и сподели, че утвърждението на Народното събрание би трябвало да бъдат потърсени, преди да бъдат изпратени войски.

Министърът беше съпроводен от генералния контрольор на полицията Джафет Куме, който удостовери, че образованието е почнало за първата група чиновници да бъдат изпратени в Хаити.

Ръководените от Кения мироопазващи сили бяха утвърдени с резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 2 октомври. Мисията ще бъде финансирана от доброволци вноски, като Съединени американски щати дадоха обещание до 200 милиона $.

Разполагането беше спорно в Кения, като опозиционният водач Райла Одинга предходната седмица подлага на критика присъединяване на страната, като сподели, че Кения е личните си провокации пред сигурността.

Кения към момента не е удостоверила дата за разполагане на 1000 чиновници, които възнамерява да изпрати в Хаити. Президентът Уилям Руто сподели на 3 октомври, че ръководените от Кения сили „ няма да подведат народа на Хаити “.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР