Кабинетът на Германия е готов да одобри план за легализация

...
Кабинетът на Германия е готов да одобри план за легализация
Коментари Харесай

Германия се готви да легализира канабиса

Кабинетът на Германия е подготвен да утвърди проект за заверка на канабиса. Това ще разреши на Германия, най-голямата членка на Европейския съюз, да декриминализира притежанието на лимитирани количества канабис и да позволи участие в " клубове на канабиса ", които ще продават веществото за развлекателни цели.

Одобрението на държавното управление, което се чака в сряда, е оповестено за първа стъпка в проект от две елементи и към момента би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание. Но това е крачка напред за един значим план за промени на социално-либералната коалиция на канцлера Олаф Шолц, въпреки и доста под първичните упоритости на държавното управление.

Министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах би трябвало да даде детайлности за финализираното законодателство в сряда. Последното му обществено предложение планува узаконяване на притежанието на до 25 грама канабис за развлекателни цели и позволяване на хората да отглеждат до три растения сами.

Жителите на Германия, които са навършили 18 години, ще имат право да се причислят към нестопански " клубове за канабис " с най-много 500 членове всеки. На клубовете ще бъде позволено да отглеждат канабис за персонална консумация на членовете.

Ще бъде разрешено да се купуват до 25 грама дневно или до 50 грама на месец - цифра, лимитирана до 30 грама за лица под 21 години. Членството в няколко клуба не е позволено. Разходите на клубовете ще бъдат покрити от членски импорт, който ще бъде разпределен съгласно това какъв брой канабис употребяват членовете.

Длъжностните лица се надяват, че проектът им ще помогне да се отблъсне черният пазар, да отбрани потребителите от нечисти артикули и да понижи престъпността, обвързвана с опиатите.

" Ние не сътворяваме проблем ", сподели Лаутербах по-рано тази година. " Опитваме се да разгадаем проблем. "

Въпреки това, организация, представляваща немски съдии, споделя, че проектът евентуално ще усили, вместо да понижи тежестта върху правосъдната система и даже може да усили търсенето на канабис на черния пазар.

Някои последователи на легализацията също не са удовлетворени.

" Това, което получаваме от министъра на опазването на здравето, е свръхрегулиране, продължаващо стигматизиране на употребяващите канабис и прекомерно стегнат регулаторен корсет, което просто прави невероятно за доста, доста (клубове за канабис) да работят ", сподели Оливър Ваак-Юргенсен, който оглавява основания в Берлин High Ground " обществен клуб за канабис ", учреден предходната година. Той е и в борда на национална асоциация, представляваща такива клубове.

Правителството съобщи, че възнамерява да следва новото законодателство, като начертае втора стъпка - петгодишни проби на контролирани търговски вериги за доставки в определени райони, които по-късно ще бъдат научно оценени.

Това е доста по-малко от първичния проект от предходната година, който предвиждаше разрешаване на продажбата на канабис на възрастни в цялата страна в лицензирани обекти. Той беше понижен след диалози с изпълнителната комисия на Европейски Съюз.

Лаутербах сподели, че Германия не желае да подражава на модела на прилежаща Нидерландия който съчетава декриминализация с малко контролиране на пазара. Той сподели, че Германия се надява да даде образец на Европа.

Нидерландските управляващи толерират продажбата и потреблението на дребни количества от веществото в по този начин наречените кофишопове, само че производството и продажбата на огромни количества от него, нужни за поддържане на доставките на кофишоповете, остава нелегално. Амстердам, от дълго време привлекателен център за туристите, които желаят използват канабис, подхваща ограничения против кафенетата.

Междувременно нидерландското държавно управление започва опит, който съгласно него има за цел да " дефинира дали и по какъв начин следеният канабис може да бъде законно доставян в кафенетата и какви биха били резултатите от това ".

Подходите на други места в Европа са разнообразни. В Швейцария управляващите предходната година разчистиха пътя за нов план, допускащ на няколкостотин души в Базел да купуват канабис от аптеките за развлекателни цели. Чешкото държавно управление работи върху проект, сходен на този на Германия, за разрешаване на продажбите и развлекателната приложимост на канабис, който не е приключен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР