Кабинетът на д-р Иван Станчев се намира във варненския кв.

...
Кабинетът на д-р Иван Станчев се намира във варненския кв.
Коментари Харесай

Аз съм човекът. Аз съм над ТЕЛК: Разказ от първо лице за лекарска наглост във Варна

Кабинетът на доктор Иван Станчев се намира във варненския кв. “Левски ”. Работи със НЗОК. Всичко стартира още преди две години, когато брачният партньор на Ивалина Иванова е опериран от рак на дебелото черво. Операцията е тежка и в следствие мъжът е с 95% ТЕЛК с право на работа. Срокът на предходното решение на комисията изтича през февруари идната година и по закон три месеца преди да изтече дадения ТЕЛК на 1 февруари, новите документи би трябвало да бъдат подготвени за комисия.

 

“Мъжът ми отиде при доктора и му споделих, че има писмо от ТЕЛК и би трябвало да бъде издадено направление от персонален доктор, както и да бъдат показани проучванията му 12 месеца обратно. Лекарят реагирал остро с думите “Ти какъв си, бе!? Махай се! Ти ли ще ми кажеш аз какво би трябвало да ти дам? ” и го изгонил от кабинета ”, споделя пред ФрогНюз Ивалина Иванова. 

 

Седмица по-късно тя и брачният партньор й отиват още веднъж, тъй като доктор Иван Станчев е единственият, който сега може да им даде такова направление като техен персонален доктор. 

 

“Посрещна ни сносно, сподели, че всичко ще е готово за половин час. Върнахме се в кабинета, само че доктор Станчев ни сподели, че нещо не му излиза в системата, не може да издаде направление сега и помоли да се върна след няколко дни ”, споделя още Ивалина. 

 

Така се стига до вчерашния ден, когато дамата отива пред кабинета на доктор Станчев и се разиграва грозната сцена, която се вижда от видеото. 



 

- Здравей, да попитам готово ли е на Ради направлението? 

 

- Не е готово и няма да бъде готово. Казах ви - няма да ме препирате. Вие естествени ли сте?

 

- Ами тъй като... 

 

- Няма тъй като! Аз съм индивидът. Аз съм над ТЕЛК-а. Това разбираш ли го? Не го разбираш. 

 

- Не ми се карай... 

 

- Няма не ми се карай! Аз предизвестих ли да не ми звъни? Предупредих ли? Като съм подготвен, тогава ще стане. Донесъл ли е данни на компанията, БУЛСТАТ? Не е донесъл.

 

“Той няма право да изисква такива документи. Единствено може да попита каква служба заема и къде брачният партньор ми. Той доста добре знае. Ние отново му казахме. Няма право да изисква тази характерност на служба на работното място. Това го изисква комисията на ТЕЛК. До края на октомври би трябвало да сме минали през ТЕЛК комисия наложително, с цел да продължи моя брачен партньор да има ТЕЛК. Нашият персонален доктор обаче споделя, че е над ТЕЛК и няма да ни изкара направление. Ако не ни изкара до декември, можем да си сменим персоналния доктор. Но това е късно за такова издаване на направление ”, споделя още Ивалина Иванова. 

 

Семейството ще изиска в този момент да се смени персоналния доктор и е пусната молба до Здравната каса, тъй като другояче по закон това може да се направи два пъти в годината - през юни или през декември. Такова се чака в границите на една седмица. 

 

Медията ни направи опит да се свърже и със самия доктор Иван Станчев, с цел да чуе и неговата позиция по проблема. Към този миг лекарят не е откликнал на позвъняванията ни. 

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР