Кабинетът на британския премиер Борис Джонсън реши да изнудва ЕС

...
Кабинетът на британския премиер Борис Джонсън реши да изнудва ЕС
Коментари Харесай

Лондон реши да изнудва Евросъюза след Brexit

Кабинетът на английския министър председател Борис Джонсън реши да изнудва Европейски Съюз след Brexit. Той приготвя проекти за цялостен митнически и граничен надзор на всички артикули от Европейски Съюз, с цел да реализиран по-добри условия в бъдещо съглашение, оповестява The Telegraph, като се базира на върховен държавен източник.

Според него рискът от тези подробни инспекции ще се трансформира в коз по време на идните договаряния, които би трябвало да приключат с ново комерсиално съглашение до края на годината.

Ако страните не са съгласни, тогава на границата на Англия те ще стартират да ревизират всички заявления за експорт, както и заявления за сигурност, ветеринарни документи и други документи от същия темперамент. Подобни дейности, съгласно източника на изданието, ще удвоят тежестта за граничните служби, само че държавното управление е готово да го направи.

В материала се отбелязва, че инспекциите наподобяват доста по-строги от авансово плануваните, в случай че транзакцията не се извърши. Там ставаше въпрос единствено за селективен надзор на част от стоките.

Британски предприемачи, които бяха осведомени за проектите, предизвестиха, че би трябвало да се чака освен нарастване на цените, само че и дефицит на артикули. По-конкретно, те обясниха, че до 80 % от прясна храна през зимата идва във Англия от страни от Европейски Съюз и тогава би се стигнало до проблеми със снабдяването.

Изданието цитира и почитан източник от Европейски Съюз, който показва подозрение по отношение на действителността на сходни проекти. Той напомни, че някогашният английски министър председател Тереза ​​Мей също неведнъж е заплашвала да направи нещо сходно, само че в последна сметка не се реши на сходна стъпка.

Великобритания публично напусна Европейския съюз на 31 януари (01:00 ч. 1 февруари, българско време). До края на 2020 година страните реализираха съглашение за временен интервал, през който множеството закони на Европейски Съюз ще продължат да се ползват, в това число по отношение на свободното придвижване на хора.

Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР