Кабинетът може да разчита на нашата подкрепа. Уважаваме избора на

...
Кабинетът може да разчита на нашата подкрепа. Уважаваме избора на
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Кабинетът може да разчита на подкрепата на ДПС

К абинетът може да разчита на нашата поддръжка. Уважаваме избора на Димитър Главчев. Това сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи след представянето на служебния кабинет от претендента за министър председател Димитър Главчев в президентската институция.

По думите му кабинетът има фокус върху двете съществени цели на страната – Шенген и еврозоната.

Като партия, която постоянно е защитавала институционалността, държавността, Конституцията и законите, се придържаме към признатите промени в член 99, уточни Цонев. Той напомни, че с измененията народните представители са дали правото на претендента за длъжностен министър председател да избере състава на Министерския съвет.

Цонев разяснява и решението на Народното събрание за финансовата ликвидност. Пристъпихме към тежко решение да забраним разходването на средства по консолидираната бюджетна стратегия, съобщи Цонев. 

Той означи, че към този момент са чути оценки, че всички разноски са направени според закона за бюджета, само че законът за бюджета " не е единствено баланс сред доходи и разноски, а и тяхното времево разполагане ". В този миг салдото се нарушава и това заплашва ликвидността на системата. На крачка сме пред еврозоната и по никакъв метод не би трябвало да излагаме този времеви прозорец да се затвори пред нас, уточни още Цонев. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР