Кабинетът е съставен по нов начин с нов тип преговори,

...
Кабинетът е съставен по нов начин с нов тип преговори,
Коментари Харесай

Политолог за кабинета Петков: Чакат ни нови политики в положителна насока

Кабинетът е формиран по нов метод с нов вид договаряния, с задоволително добре написано съглашение, тъй че имаме съображение да чакаме нови политики и фактически да забележим нова обстановка в позитивен смисъл. Това съобщи политологът проф. Мария Пиргова пред "България заран " в ефира на Bulgaria ON AIR.

,,Какво ще се случи, ще стане ясно след първите три месеца'', предвижда политологът проф. Румяна Коларова и акцентира, че декларираните от новото държавно управление промени би трябвало да стартират незабавно.

Това, че има рецесии, не значи, че не могат да се вършат промени – тъкмо противоположното. Големият им проблем са промени в изискванията на заявено понижаване на администрация. Не можеш да правиш промени и да мислиш за дейно ръководство, като приказваш за редуциране на администрацията – това блокира опцията да се вършат промени, изясни тя.

Според проф. Пиргова обаче държавната администрация ще би трябвало да проработи "по нов метод и с патоса на новото държавно управление ".

,,На приблизително и по-ниско равнище едва ли ще има съкращения, тъй като това е работещата част част на администрацията'', посочи политологът.

По думите ѝ кабинетът "Петков " "се заема с съответни неща, които засягат живота " – преди всичко стои регулацията на цените в електрическата енергия, на второ – ограничения срещу Коронавирус рецесията, по-късно – детските градини и яслите да бъдат безвъзмездни, учебниците на учениците да бъдат безвъзмездни.

,,Всяко едно от новите държавни управления имаше управническа стратегия, даже по-конкретна. Но това държавно управление има поддръжка на дребна част от гласоподавателите поради ниската изборна интензивност – ръководещата партия има едвам 600 хиляди гласа'', уточни проф. Коларова и набеляза слабите места в кабинета "Петков ":

На първо място са "Зелените " с техния деспотичен водач, както и несъвместимостта на "Зелената договорка " с дребна България. На второ място са самите министри, които нямат опит. Същевременно по какъв начин администрацията да е лоялна, като има поръчка за 15% редуциране, счита тя.

Според проф. Пиргова контролът на тази власт ще се упражнява от Народното събрание и парламентарните комисии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР