Кабинетът е готов, това обявиха от "Има такъв народ" на

Кабинетът е готов, това обявиха от "Има такъв народ" на ...

Кабинетът на ИТН готов, но и да бъдел от светци, къде била подкрепата?


Кабинетът е готов, това обявиха от "Има такъв народ" на брифинг в парламента.

Ще видите кой е премиерът, когато президентът ни връчи мандата, заявиха от партията.

Тошко Йорданов обаче коментира, че кабинетът можел да бъде от "светци", но най-важна била подкрепата, а такава не се виждала.Още по темата28 юли 2021 18:5613028 юли 2021 11:2261Той се обърна към Христо Иванов и Мая Манолова с думите, че водят страната към нови избори. Вчера двамата политици от парламентарната трибуна коментираха подкрепата, която биха дали и "червените линии".

Иванов постави конкретно въпроса министри от настоящия кабинет да останат. Конкретно за финансовия министър Асен Василев днес от ИТН заявиха, че през 2008 г. той е откраднал интелектуална собственост от фирма за самолетни билети, което било признато и от съд в Лондон, тоест - не можел да бъде министър.

Какво се случи през тези четири дни, че "Демократична България" се отметна от своята позиция и изведнъж реши да поставя условия, да изявява претенции и да се опитва да реди кабинет, без да е силата, която е спечелила избори? За нас това е недопустимо и неприемливо, коментираха депутатите на Слави Трифонов.

По-рано от парламентарната трибуна те излязоха с декларация, като Йорданов попита какви игри се играят в 46-ото НС.

Ние отскоро сме в политиката и разбираме, че политиката е мръсна игра. "Ние няма да играем по вашите правила. Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова, вие явно не осъзнавате, че карате Бойко Борисов да се радва и да потрива доволно ръце, защото вие водите нещата към следващи избори, посочи той.


По публикацията работи:

Източник: dnes.bg