Кабинетът Денков-Габриел ще бъде стабилен с всекидневни усилия. Това заяви

...
Кабинетът Денков-Габриел ще бъде стабилен с всекидневни усилия. Това заяви
Коментари Харесай

Мария Габриел категорична: Кабинетът Денков-Габриел ще бъде стабилен

Кабинетът " Денков-Габриел " ще бъде постоянен с всекидневни старания. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в Деня на отворените порти за студенти в Министерството на външните работи, съобщи Българска национална телевизия.

Според нея е нещо позитивно, когато един екип си насочва рецензии:

" Излизат двете съществени партии, които поддържат държавното управление и споделят, че има потребност от механизъм, който разрешава да се вършат назначения, да се вземат решения. Само да припомня, че приказвам за това от месец май, още преди съставянето на държавното управление. Самият факт, че има доста огромна изясненост и можеш да отстъпиш крачка обратно в името на това да има бистрота при вземането на решения, в името на това да има механизъм, който да даде резистентност на процеса на взимане на решения. Това е позитивно. "

Коментирано беше и визитата ѝ в Скопие за срещата на ОССЕ. Тя била единствено за вечеря с европейските водачи и не е участвала на срещата с съветският външен министър Сергей Лавров.

" Аз съм била в Скопие, тъй като трябваше да уважа председателството на ОССЕ. Поздравления и за новото председателство, което отиде при Малта. Имахме вечеря на европейските водачи, където всеки един от нас съобщи, тъй като искахме да не подпишем " мозъчната гибел " на ОССЕ. Организацията две години не функционираше. След тази вечеря не считам, че наличието ми трябваше да е физическо. Присъствие с представители на страна, която е оповестила България за неприятелска страна ", акцентира Габриел.

По отношение на сделката за общ механизъм, по който да се назначават шефове на регулатори, Габриел съобщи, че в никакъв случай не е подхождала с концепцията, че някой би трябвало да бъде заменен, тъй като би трябвало да бъде заменен.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР