Кабинетът Денков-Габриел“ е одобрил и ще финансира от държавния бюджет

...
Кабинетът Денков-Габриел“ е одобрил и ще финансира от държавния бюджет
Коментари Харесай

5.2 млн. от кабинета за Стамболийски. Искат и 2 млн. кредит

Кабинетът „ Денков-Габриел “ е одобрил и ще финансира от държавния бюджет през 2024 година три извънредно значими плана за община Стамболийски, осведоми регионалният координатор на ГЕРБ и някогашен кмет два мандата Георги Мараджиев.

Те са подадени и отработени от неговия екип и най-много от някогашния зам.-кмет Теодора Денева, която директно ръководеше плановете на стойност 5 210 600 лв..

Първият план е на стойност 1 854 000 лв. и е за реорганизация на улица,,Перущица ”. Има определен реализатор.

Вторият план е за,,Канализация и тръбопровод в квартал,,Полатово ”(ромските къщи до ЦНСТ, ул.,,Славейков ”) на стойност 1 906 100 лв. и тук има избор на реализатор.

И най-трудния план, за който Мараджиев се е борил 8-години, е реалност. Ремонт на спортната зала, на стойност 1 450 500 лв.. Предстои избор на реализатор, а планът е неповторим.

Георги Мараджиев благодари на всичките си сътрудници, а на новото управление на общината с благопожелание да надгражда.
Само за един месец се случиха две значими събития, обобщава той. Едното, с помощта на плановете импортирани за финансиране от остарялото ръководство, общината ще има в сметката си 5 млн. и половина! Второто, че сме първата община в България, която към този момент месец ръководи без екип. Без заместник-кметове, без основен финансист, само че с безумната концепция, през днешния ден да се изтегли безлихвен заем от Министерство на финансите, който е на стойност 2 млн. лв. и да се върне за една година. И защо се употребява? За връщане на остарели отговорности, на стойност 1 600 000 лева, без някой да си ги желае и за заплати. Със подписани съглашения за ежемесечни погасявания! Никой не споделя, по какъв начин ще се върне този заем за една година? Как до преди месец, аз и моя екип плащахме регулярно, без разтърсвания? Ако беше зле финансовото положение на общината щях ли да се кандидатирам още веднъж за кмет? – пита Мараджиев. Той дава обещание да разяснява въпросния заем, когато стане факт и желае Весела Коледа и Щастлива и здрава 2024 година на всички поданици на община Стамболийски.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР