Кабинет ще се състави след парламентарните избори, заяви пред БГНЕС

...
Кабинет ще се състави след парламентарните избори, заяви пред БГНЕС
Коментари Харесай

Кабинет ще се състави след парламентарните избори, според Димитър Ганев

Кабинет ще се сформира след парламентарните избори , съобщи пред БГНЕС политологът Димитър Ганев от " Тренд ".

По думите му " ИТН " е групировката, която ще реши дали ще има ли кабинет . Той посочи, че в предходното Народно заседание са се оформили три лагера . Първият е на " протестните партии " - " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се! Мутри, вън! ", които са имали 92 мандата. Вторият лагер е на " систематичната съпротива " - Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, с които " протестните партии " не са поискали да си сътрудничат и ГЕРБ , която била в изолираност в 45-то Народно заседание.

Според политологът единствената опция да се сформира кабинет е като " протестните партии " се договорят и излъчат кабинет, който обаче би трябвало да бъде подсилен от партиите от " систематичната съпротива " - най-вероятно това ще бъде Българска социалистическа партия. Димитър Ганев акцентира, че е доста е дребна вероятността от 92 мандата да скочат на 122 в този момент.

Относно тематиката за Движение за права и свободи и Делян Пеевски той сподели, че не би трябвало да сме учудени от обстоятелството, че Движение за права и свободи не са се разграничили и са се солидаризирали с Делян Пеевски , откакто Съединени американски щати са му наложили наказания.

По думите му тук има по-дълбок прочит. Движение за права и свободи е изграждана като организация, която усеща някаква общественост и се пази между тях, тъй като част от описа на Движение за права и свободи е, че тя поражда като организация след Възродителния развой, с цел да пази правата и свободите на хората, на които са им били отнети. Това е общественост, закърмена от някаква враждебна среда . В случая политическият инстинкт на Движение за права и свободи е да поддържа непременно своите представители, без значение какво се случва, тъй като това е техният общностен код, а не като при другите партии провинил си се и те изхвърляме. Има нещо по-дълбоко от обикновения тактически ход, обясни той.

Относно гласуването на жителите той изясни, че българският гласоподавател е търсил опция да изкаже своя протестен избор на изборите и в тази ситуация не е избрал Българска социалистическа партия. По думите му е избрал друга партия - " ИТН " , която е взела лъвския къс от протестния избор , а Българска социалистическа партия не е била припозната като опция. В този смисъл българинът е избрал " изчегъртването ", а не " възмездието ". Имам поради игра на думи - двете метафори, които идват от " ИТН " и Българска социалистическа партия ", добави Димитър Ганев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР