Кабинет ще има до Коледа„Ако не можем да излезем с

...
Кабинет ще има до Коледа„Ако не можем да излезем с
Коментари Харесай

Лена Бориславова, ПП: Ако няма по-добри, ще оставим служебните министри

Кабинет ще има до Коледа
„ Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези на служебните министри, ще се спрем на служебните министри, част от тях са се потвърдили с доста висока експертиза “. Това съобщи пред БНР Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “.

Според нея по време на експертните договаряния егото и страстите са останали на назад във времето.

„ Едно от изискванията, които ще бъдат сложени при избора на претенденти за бъдещи министри, е за тези лица да бъде използвана най-високата наша максима, условие – нулева приемливост към корупцията. Тоест показват се лица, които да не провокират отвращение с досегашното си държание, да няма подозрение за тях, че са взели участие в корупционни схеми или не са работили в най-хубавия общ интерес на всички нас. “

По-късно пред бТВ Бориславова изясни, че няма да има квотен принцип на систематизиране на министри и че кабинет ще има до Коледа.

Относно присъединяване в договарянията на Румен Овчаров и Емилия Масларова от страна на Българска социалистическа партия, Бориславова разяснява: „ Ние изпратихме предложения до водачите и те решиха кои лица е най-добре да се включат. Тези лица не са претенденти за постове, те са специалисти. Не сме спрели никого, с цел да има способен спор “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР