Кабинет с първи манда, премиер Мария Габриел и без Асен

...
Кабинет с първи манда, премиер Мария Габриел и без Асен
Коментари Харесай

Деница Сачева: Друг премиер освен Габриел нямаме

Кабинет с първи манда, министър председател Мария Габриел и без Асен Василев. Всичко останало е култ. Докато не се изчерпи тази алтернатива друга не съществува.


Това съобщи пред Нова телевизия Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ-СДС.

Тя е безапелационна, че кабинет с втори мандат няма да има.

Не за друго, а тъй като ПП-ДБ не могат да работят за България, уточни Сачева.

Абсурдно е да приказваме за каквото и да е държавно управление с присъединяване на Асен Василев. Който желае да има държавно управление, който мисли за България, би трябвало още през днешния ден да излезе и обществено да направи изказване и да седнем на масата на договарянията. Всичко останало е култ, акцентира депутатът.

Запитана какъв период слагат от партията към сътрудниците си от ПП-ДБ, Сачева посочи, че това би трябвало да се случи час по-скоро.

Срокове ние не слагаме, хората не могат да търпят повече, добави тя.

Сачева ясно съобщи, че ГЕРБ няма да предложи различен претендент за министър председател с изключение на Мария Габриел.

Според нея през цялото време ПП-ДБ работят за това Мария Габриел и ротацията да бъдат саботирани. В началото на изявлението Сачева пусна запис на думи на финансовия министър в оставка Асен Василев. На него се чува по какъв начин той споделя:

По мое персонално мнение последният ден, в който тази Мария Габриел желае да е министър председател, ще е и последният ден на това държавно управление. Тя няма да желае да бъде свалена предварително.

За думите на Асен Василев, които взривиха още веднъж договарянията в последните два дни, Сачева сподели: Ако Асен Василев приказва като политически водач – диалозите завършват, в случай че приказва като физическо лице, дано да понесе политическата си отговорност. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР