Кабиленският манастир се намира в близост до Ямбол. Както повечето

...
Кабиленският манастир се намира в близост до Ямбол. Както повечето
Коментари Харесай

Кабиленският манастир – лековито, но забравено място

Кабиленският манастир се намира наоколо до Ямбол. Както множеството манастири, и този се отличава с особена сила, която всеки клиент усеща. Освен възприятието, което ни обзема, когато прекрачим прага на манастира, се оказва, че там тече лековита вода. Тя тече в банята на манастира. Банята е малко помещение, което събира двама души, а водата се стича от чешмата там. Вярващите се поливат с канче с водата и по този начин лекуват болежките си.

Тъй като водата е студена, може единствено да се намокрим с ръце, а не да се поливаме. Когато се полеем с водата е значимо да не я попиваме с забрадка, а да я оставим да попие в кожата ни. Има и още една чешма, от която тече същата вода и тя се намира зад банята. От нея можем да си налеем вода за у дома и там да продължим лекуването.

Кабиленският манастир е прочут с това, че водата му е лековита. Сред заболяванията, които лекува тя са костните проблеми и тези, свързани с опорно-двигателната ни система. Също по този начин при проблеми със стомаха или главоболие. Водата оказва помощ също при кожни болести, обриви и акне. Водата, която си налеем за у дома може да стои доста време, само че не би трябвало да я смесваме с минерална или чешмяна вода.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР