Кабелни оператори от страната се оплакаха, че каналите на Нова

...
Кабелни оператори от страната се оплакаха, че каналите на Нова
Коментари Харесай

Кабелни оператори предупредиха, че може да спрат програмите на "Нова Броудкастинг груп"

Кабелни оператори от страната се оплакаха, че каналите на " Нова Броудкастинг Груп " може да бъдат спрени от мрежите им поради поискано огромно нарастване на цената от страна на медийната компания.

От Националното съдружие на дребните и междинни кабелни оператори (НСМСКО) оповестиха, че от два месеца водят несполучливи договаряния, а компанията е поискала нарастване с 60% на цената за разпространяване на стратегиите ѝ. В писмо до медиите от сдружението дефинират поисканото нарастване като " ценови диктат " и показват, че не могат да го одобряват, тъй като това би означавало да покачат цените за своите клиенти.

Потърсени за коментар, от " Нова Броудкастинг Груп " споделиха, че договарянията с операторите са самостоятелни и строго конфиденциални. " Можем единствено да потвърдим, че изнесената в общественото пространство информация за фрапантно нарастване на цените е чисто спекулативна и не отговоря на истината ", се споделя в позиция на компанията

Същевременно кабелните оператори оповестиха, че поради неналичието на прогрес по договарянията " Нова Броудкастинг Груп " е поискала от тях да спрат разпространяването на стратегиите ѝ от началото на 2018 година Към момента това към момента не е направено, сподели пред " Дневник " изпълнителният шеф на НСМСКО Валентин Георгиев. По думите му казусът ще засегне десетки хиляди клиенти в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград, Плевен, Велико Търново, Враца, Ямбол, Ботевград, Монтана, Видин и Свищов.

Георгиев упрекна " Нова броудкастинг груп ", че води " нападателна политика към избрани кабелни оператори ", защото компанията предложила разнообразни цени на другите компании.

От медийната компания отхвърлиха да отговорят на въпроса на " Дневник " дали са желали оператори да преустановят излъчването на стратегиите им и от кой момент следва да стане това. Посочиха само, че имат търговски сделки с над 90% от операторите на пазара. " Държим твърдо на политиката да работим с сътрудниците си единствено след подписан контракт, като една от ограниченията против пиратството на наличие в България ", се споделя в позицията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР