Кабелен саботаж доведе до тричасово спиране на влаковите услуги в

...
Кабелен саботаж доведе до тричасово спиране на влаковите услуги в
Коментари Харесай

Саботаж блокира за часове влакове в Германия

" Кабелен бойкот " докара до тричасово прекъсване на влаковите услуги в цяла Северна Германия. Германският министър на превоза Фолкер Висинг сподели, че главните кабели " са били съзнателно прекратени " на две места.

" Ясно е, че това е целеустремено и съзнателно деяние ", добави той, като посочи, че претекстът към момента не е прочут. Той дефинира случая като " явно преднамерен ". Имало е щета в GSM-R – това е радиомрежа, употребена за връзка в железопътния превоз, заяви " Шпигел ", цитирайки източници от сигурността. Всяка щета на кабела ще изисква " известни знания " за железопътната система, прибавя " Билд ", съгласно който федералната полиция води следствие.

Движението беше изцяло прекратено за към три часа заради " щета в цифровата система за влаковете ", преди радиото да бъде възобновено, съгласно " Дойче бан ".

Засегнат е регион от Берлин до провинции в западната и северната част на страната, в това число Шлезвиг-Холщайн, градовете Хамбург и Бремен, както и Долна Саксония и елементи от Северен Рейн-Вестфалия.

 
 
 
 
 
О
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР