К онсумирането само на една средна по големина гъба на

...
К онсумирането само на една средна по големина гъба на
Коментари Харесай

Невероятно откритие преобръща представите за рака

К онсумирането единствено на една междинна по величина гъба дневно може да понижи риска от рак с 45 %, откри профилирано изследване на онкологичния институт „ ”, оповестено в „ ”.

Експертите са проучили главно 17 онкологични разбора, издадени в интервала 1966-2020 година. Чрез тях те се пробвали да открият вероятната връзка сред потреблението на гъби и рисковото заболяване.



Екипът с началник Джон Ричи от стигнали до извода, че консумирането единствено на 18 грама гъби дневно понижава съвсем на половина риска от раково заболяване. Това се равнява на една приблизително огромна печурка.

И макар че всички гъби са способни да понижат риска от онкологични болести, екипът разкрил, че най-ефикасен в тази тенденция е екстрактът японските шийтаке. Те доста добре се оправят и с вирусите, които провокират рак на шийката на матката.



Учените предлагат при всяка опция да прибавяме гъби в нашия хранителен режим.

Как тъкмо оказват помощ гъбите против рак? Те са богати на витамини и антиоксиданти. Учените са открили, че един от тези антиоксиданти – аминокиселината ерготионин, играе значима роля за понижаване на оксидативния стрес при клетките. Така той доста лимитира риска от рак.

Трябва да е ясно, че гъбите не са лекарство. Те не предотвратяват и не лекуват рака. Това, което вършат е, да усилят възможностите на имунната система и на клетките да се вършат с заболяването, изключително в доста ранна фаза.

От една страна консумирането на гъби лимитира резултатите от образуването на свободни кислородни радикали в клетките, което е един от главните рискови фактори за доста ракови болести.

Освен това гъбите работят и като натурален имуностимулант. Засилването на имунната система ѝ разрешава по-лесно да открива и унищожава раковите кафези.

До момента няма открити съществени странични реакции при консумирането на ядивни гъби. Те могат да провокират чувство за тежест и други леки стомашни разстройства. В редки случаи са установявани алергични реакции.

В същото време поради потребните си свойства гъбите от хилядолетия са част от така наречен национална медицина в целия свят.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Ловец се оплаква на жена си: - Отивам аз на лов, ходя из гората и виждам отсреща лисица! Вдигам пушката и бам - гръмвам я!… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниКакво демонстрират резултатите от новото изследванеВ четвъртък бе признато предлагането до 25% спомагателни хонорари от депутатската заплатаСмъртта й е огромна загуба за изкуствотоТя се среща по Средиземноморието и Южна ЕвропаУчастие в сантименталния формат не престават Тина и СтанимирСоциалната мрежа приготвя нови промени за новинарския потокОткъде е тръгнала традицията и за какво точно то се е трансформирало в знак на великденската трапезаТой е пети по ред за заместничество на английския престолВижте кои са те и за какво е добре да избягвате потреблението имПричините за случая се изясняватЗаради механически проблем Единният информативен портал не бе обновил данните за миналите 24 часаЖителите на село Манастирище са в потрес след случилото сеНа места водата е бистра, на други места тече от канализациятаКак да се погрижите за дома преди настъпването на празничните дниНеудобна техническа неточност стана по време на срещата на Организация на обединените нации за климатаОтношенията сред Китай и Австралия стават все по-обтегнати от 2018 г.От мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР