К онституционният съвет на Франция одобри днес, макар и с

...
К онституционният съвет на Франция одобри днес, макар и с
Коментари Харесай

Нов закон, вече баровете във Франция само за имунизирани

К онституционният съвет на Франция утвърди през днешния ден, въпреки и с някои запаси, новото законодателство за битка с пандемията от ковид, оповестява Българска телеграфна агенция.

Съветът постанови, че новият закон, изискващ хората да показват здравен пропуск, с цел да посещават заведения за хранене, питейни заведения и някои други обекти, и задължаващ здравните служащи да се имунизират против коронавирус, значително подхожда на френската конституция.

Той обаче дефинира като противоконституционно да се уволняват служащи поради отвод да се имунизират, както и да се постанова наложителна карантина с инспекции на хора, дали позитивен резултат за вируса.

"Съветът признава, че плануваните ограничения могат да лимитират персоналните свободи, само че те са оправдани от позиция на плануванаъа в конституцията отбрана на здравето ", написа в решението.

Според него "разширяването на действието на здравния пропуск е утвърдено, като се изключи обстановките, при които това може да служи за възпрепятстване на достъпа до здравна помощ ".

"Този документ ще работи в новата форма от понеделник ".



Здравният пропуск удостоверява, че притежателят му е имунизиран, преболедувал е вируса или има негативен тест за коронавирус.

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар - Вуте, какво работиш? - Преводач съм, Нане. - И какво превеждаш? - Превеждам воловете на дедо, от хълм на хълм... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.Последни„ Целта ми беше да се пошегувам “, споделя пред Би Би Си ТаскинОчаква се решение на казуса с безводиетоВ тази обстановка българските пожарникари са същински героиAMOC се забавя доста през последните десетилетияСигналите ще бъдат прегледани и по тях ще бъде осъществена проверкаМястото е имало паметна значителност най-малко две хилядолетия преди да бъде построен мегалитния комплексМеждувременно Алиансът по интензивно лекуване на първа линия разгласява протокол за лекуване при първи симптомиВсеки уикенд от 7 август в рубриката ще се причисляват и артисти от Народния театърМакедония забрани на жителите да вървят в горите в цялата странаОт Министерство на външните работи напомнят, че всички непознати жители, пътуващи до Израел, би трябвало да получат авансово разрешениеКога България ще излезе от " зелената зона " за коронавиурсаТези инсекти опрашват 71% от 100-те селскостопански култури и по този начин обезпечават 90% от храните в светаА вие постоянно ли търсите отговор на житейските си проблеми в астрологиятаРаботодателските организации упорстват за пълноценна натовареност на държавното сдружение Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ ЕАД " Вчера взехме решение да продължим диалозите с Има Такъв Народ по политическата декларация с целите за бъдещото държавно управление ", сподели още Нинова Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР