К онстатирахме, че в момента имаме прозорец на възможност да

...
К онстатирахме, че в момента имаме прозорец на възможност да
Коментари Харесай

Стефан Янев: Сега имаме възможност да работим по нерешените въпроси

К онстатирахме, че сега имаме прозорец на опция да работим по нерешените въпроси, които имаме досега, в частност осъществяването на Договора за добросъседство, другарство и съдействие от 2017 година

Това сподели на конференция служебният министър председател ген. Стефан Янев. Днес министър-председателят Стефан Янев и министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев организираха среща в София, след което дадоха конференция.

"Стремежът ни сега е да създадем удобна среда. Среда на доверие, другарство, среда на прям диалог, открит разговор, което да спомогне нашите експерти да седнат и намерят верните решения, които да бъдат показани пред обществата както в РСМ, по този начин и в България и съответните политически управления на страните да намерят верните решения, с цел да се движим напред ", сподели още Стефан Янев.

Служебният министър председател добави, че делегацията на Зоран Заев е пристигнала с съответни оферти, като уточни, че те ще бъдат разисквани интензивно и професионално в околните дни.

"Надявам се най-много на това, което споделих и което демонстрирахме и през днешния ден – атмосферата на доверие и взаимно разчитане и ценене на националните ползи да продължи в полза на търсене на решения, тъй като европейската вероятност на РСМ и Западните Балкани като цяло са в интерес и на България, и на целия район, и на Европейски Съюз. Всичко това би трябвало да е в границите на разпоредбите и разговора, който на първо време би трябвало да почисти нещата, с цел да не оставим нерешени проблеми в европейското семейство ", добави Янев.

Според него би трябвало да се търси пресечна точка сред ползите на България и Северна Македония.

"Като съседи, положителни другари и приятелски нации имаме потребност от непрекъсната връзка и опция за по-честа обмяна на отзиви, които са в полза на нашите нации. Трябва да търсим пресечна точка на нашите ползи и най-много в полза на бъдещето на нашите нации и района като цяло. Разбира се в границите на тези диалози няма да се учудите, че главната точка, по която разговаряхме, беше европейската вероятност на Република Северна Македония и опцията за започване на диалози в предприсъединителната конференция с Европейски Съюз. Политиката на България в това отношение е неотклонна и неизменима от доста години. Ние твърдо поддържаме вероятността на Република Северна Македония, както и на Албания и другите страни от Западните Балкани, по пътя към присъединението им към европейското семейство ", уточни Янев.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
2 коментара В кръчмата: - Дай ум какво да купя на дамата за рождения ден. - Най-добре е да попиташ нея. - А, не! Толкова пари нямам! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниРазликата сред двете партии, които се борят за победа на вота, е едвам 0,2%Да създадем въодушевление за футболИма притеснителни неща и към газовата връзка с ГърцияКои са най-одобряваните политициУчените към момента не схващат изцяло механизмите на тези действияТревогата на Министерство на регионалното развитие е, че поради късия период, плановете за укрепването на свлачищата няма да бъдат завършениТова стана ясно на брифинг след срещата сред здравния министър доктор Стойчо Кацаров и европейския комисар по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела КириакидуЗа първи път събитието се организира в ефирен ефир от 21 до 24 юниКакво посрещане могат да чакат Меган и Хари от елементарните британциЗащото „ героите не вършат по този начин “Заповедта е в действие от 17.06.2021 година до 30.10.2021 година включителноОт организациите упорстват и за отплата на закрепените разноски за достъп до електроразпределителната мрежаВижте какво вещаят звездите за тези три зодиакални знакаСкъпоценният камък е с размери 7,3 на 5,2 сантиметра и дебелина 2,7 сантиметраНапълняването не е единствено прекомерно доста килограмиИмената на Божков, Пеевски и Желязков бяха посочени на 2 юни в отчет на САЩОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР