К аква е тайната за дълъг живот? Добри гени, добра

...
К аква е тайната за дълъг живот? Добри гени, добра
Коментари Харесай

7 места, където хората живеят най-дълго

К аква е тайната за дълъг живот? Добри гени, добра храна, чист въздух, положително географско разположение или повече време прекарано със фамилията и приятелите?

Ето и местата, които са разкрили тайната на дълголетието, класирани от канала във.

Хонконг

Въпреки че е един от най-гъсто обитаемоте и нечисти региони на Китай, междинната дълготрайност на живот в Хонконг е 83 години. Възрастните хора в този регион обръщат особено внимание на ежедневните извършения по бойни изкуства, като тай чи, който усъвършенства сърдечно-съдовата система. Придържат се към уравновесена диета от задушени зеленчуци, ориз и обилие от хидратация с доста лечебни билкови чайове. В Хонконг има и чудесно опазване на здравето.

Исландия

Средната дълготрайност на живот е 83,1 години. Исландците са едни от най-щастливите хора на планетата, а по тази причина спомагат ниските равнища на престъпност и стрес измежду популацията. Исландия е третата най-здрава страна в света, а по тази причина има принос простичката диета на локалните - пресни морски блага, сезонни органични артикули и месо и мляко от крави, хранени с трева. Рецептата за дългоденствие се добавя от огромното количество горещи извори, за които се счита, че имат лечебни свойства.
 Исландия
Сан Марино

Сан Марино е една от 30-те най-богати страни в света, що се отнася до приходите на глава от популацията. Сред локалните липсва финансова неустановеност, а безработицата е на ниски равнища. Средната дълготрайност на живот е 83,1 години, за която оказват помощ и чистият планински въздух, красивата природа и средиземноморската диета - ръчно направени тестени произведения, локални артикули, прясна риба и понякога месо. Земеделието е главен стопански бранш в страната - доста ферми създават царевица, пшеница, грозде и маслини.

Макао

Процъфтяващата казино промишленост в региона прави Макао извънредно богат. Финансовата сигурност разрешава на локалните да избегнат напрежението и да си разрешат здравословен метод на живот, чиято междинна дълготрайност е 84,6 години. В Макао са надълбоко вкоренени фамилните връзки. Старейшините са уважавани и обгрижвани, което спомага да се поддържат хората по-здрави и щастливи през златните им години. Основната задача на възрастните хора в Макао е да се грижат за развъждането на внуците си.

Сингапур

Продължителността на живота се е нараснала дружно с възходящия стопански разцвет, като междинната дълготрайност е 85,2 години. Възрастните хора се ценят като водачи на техните фамилии и общности, което им оказва помощ да се усещат нужни и скъпи. В Сингапур има чудесно опазване на здравето, което се концентрира върху лечебни и превантивни грижи, които способстват за по-дълъг и здравословен живот.

Япония

Средната дълготрайност на живота в Япония е 85,3 години. Местните имат доста здравословни ежедневни привички, като градинарство, развъждане на лечебни билки и превозване на време в обществени среди. Диетата им е учредена върху здравословни храни като сладки картофи и тофу, а потреблението на месо е лимитирана. Остров Окинава е избран като мястото с най-вече столетници в света и най-вече дами, достигнали до тази възраст. Внушителните 740 от 1,3 милиона души са на възраст над 100 години и 90% от тях са дами.

Монако

Монако е втората най-малка страна в света, само че има най-високата дълготрайност на живота – 89,4 години. Подобно на Италия, Гърция и Испания, хората тук се придържат към средиземноморската диета. Местните са религиозни, обръщат особено внимание на фамилията и прекарват доста време в отдих навън - евентуално на яхти в Монте Карло.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР