К аква е следизборната равносметка преди старта на 45-ото Народно

...
К аква е следизборната равносметка преди старта на 45-ото Народно
Коментари Харесай

Галъп: Каква е следизборната равносметка

К аква е следизборната равносметка преди старта на 45-ото Народно заседание.

Резултати за изводите дава бърз сондаж на "Галъп интерншънъл болкан " измежду 831 души по телефона, извършен сред 12 и 14 април със лично финансиране.

Данните разяснява в предаванетосоциологът от "Галъп " Първан Симеонов.

"По-голямата част от българските жители като че ли още не могат да дефинират кой е победител от изборите. Над 40% ще ви кажат, че никой не е победител. Когато съпоставяме тези, които споделят, че ГЕРБ са спечелили против тези, които споделят, че са спечелили силите против ГЕРБ – има превес на тези, които споделят, че са спечелили силите против ГЕРБ ", уточни социологът.

По думите му на тези избори въпреки всичко е победило желанието на българите за смяна, въпреки и с малко.

"Най-голямото очакване на българите е да се сформира някакво държавно управление, въпреки че обществото е по-скоро скептично, че това ще се случи. Иначе, самото то желае държавно управление – избира сформиране на такова, вместо нови избори ", разяснява още Симеонов.

"Данните демонстрират, че при един възможен нов късмет резултатът на Слави Трифонов може би ще порасне, само че и от ГЕРБ може би ще се стегнат. Това значи, че вероятността за нови избори може да не даде ново решение и като генерална конструкция може би отново ще бъдем в патова обстановка ", уточни още той.

CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing); национална извадка (831 ефикасни интервюта) за популацията на възраст 18+ година Изследването е извършено в интервала 12-14.03.2021 година Абсолютната оптималната неточност е ±3.3% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на 55 хиляди души.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР