К ак ще подкрепят гражданите и бизнеса след новите мерки.Министърът

...
К ак ще подкрепят гражданите и бизнеса след новите мерки.Министърът
Коментари Харесай

Как ще подкрепят гражданите и бизнеса след новите мерки

К ак ще поддържат жителите и бизнеса след новите ограничения.

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева и министърът на стопанската система Лъчезар Борисов дадоха през днешния ден брифинги пред публицисти, по време на които бяха показани опциите за поддръжка за жителите и бизнеса след въвеждането на новите ограничаващи противоепидемични ограничения.

Лъчезар Борисов

Поемаме ангажимент за цялостна поддръжка за бизнеса за десетте дни, в които ще работят нови противоепидемични ограничения.

Това сподели на брифинг министърът на стопанската система Лъчезар Борисов пред публицисти през днешния ден, представен от "Фокус " и

Министърът уточни, че не престават ограниченията 80/20, 60/40, 75/0 и "Запази ме ", както и тези, които работят през Национална агенция за приходите, ББР и Фонд на фондовете.

"Трябва да работим дружно. Днес НОЩ взе решение за противоепидемични ограничения в полза на здравето на хората. Направихме консенсус и всички работим дружно, с цел да отговорим на потребностите на бизнеса. Предприемаме незабавни ограничения в съгласуваност с всички заинтригувани страни в границите на разговор и консенсус ", добави Борисов.

Той добави, че към този момент е провел диалози с браншови организации, а срещите ще продължат денем. Борисов увери, че е и в връзка с вицепремиера Томислав Дончев, обществения министър Деница Сачева, както и с министъра на финансите Кирил Ананиев.

"Имаме запас. Ще се оправим. Отделили сме средства и фирмите ще получат аналогична стратегия и процедура през Национална агенция за приходите и Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност ", съобщи Лъчезар Борисов.



Деница Сачева:

"75% от осигурителния приход ще бъде заплатен за интервала на новите ограничения. Хората в неплатен отпуск в идващите 10 дни ще са със непокътнати осигуровки ", съобщи министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

Тя изясни, че ограниченията 60/ 40 и 80/ 20 не престават да работят, показва

По думите й по мярката "Запази ме " ще има потребност от спомагателни 7 млн. лева за тези 10 дни на локдаун.

"Що се отнася до програмата Родители в претовареност. Тя също продължава своето деяние и който желае може да се възползва от нея в Агенцията по заетостта ", съобщи министърът на труда и обществената политика.

По тази мярка в Бюрата по труда могат да бъдат наети безработни родственици или хора, които имат съответните качества и са определени от родителите за детегледачи. Те ще получат една минимална заплата дружно с осигуровките към нея.

Програмата "Запази ме ", която до този миг действаше за затворените бизнеси ще продължи своето деяние.

"Изчакваме заповедта на здравния министър и по-късно незабавно ще издам заповед, в която ще бъдат включени всички стопански действия, които са затворени ", уточни тя.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР