JZ2000 с изкуствен интелект e водещият OLED телевизор на Panasonic

...
JZ2000 с изкуствен интелект e водещият OLED телевизор на Panasonic
Коментари Харесай

Panasonic вгради изкуствен интелект в OLED телевизорите си


JZ2000 с изкуствен интелект e водещият OLED тв приемник на Panasonic за 2021 година
(снимка: Panasonic)

В одещият OLED тв приемник на Panasonic за 2021 година е моделът JZ2000 с размери на екрана 65 и 55 инча. Японската компания показа новия си артикул през днешния ден, като акцентира на холивудското качество, изкуствения разсъдък и редица други характерности, които отличават този модел.

JZ2000 разтоварва феновете от ръчните настройки. Телевизорът употребява нов процесор с изкуствен интелект, който разпознава какъв тип наличие гледа фенът и автоматизирано усъвършенства картината и звука за най-хубаво преживяване.

Процесорът „ HCX Pro AI ” проучва картината всяка секунда. Модулът с изкуствен интелект съпоставя видяното с голяма библиотека от друго наличие, с което е подготвен, с цел да може автоматизирано да усъвършенства качеството на картината и звука по отношение на съответния вид наличие.

Така да вземем за пример, в случай че откри, че гледате филм, HCX Pro AI сортира най-точните цветове и благодарение на ноу-хауто, което Panasonic натрупа при дългогодишното си съдействие с Холивуд, настройва качеството на картината, с цел да обезпечи по-кинематографично преживяване.

в OLED тв приемниците на Panasonic ги нарежда като избор за гледане на филми и ТВ сериали. Но новият JZ2000 идва с усъвършенствания, които ще впечатлят и геймърите – като доста дребна инертност, поддръжка на HDMI 2.1 с променлива периодичност на освежаване VRR (Variable Refresh Rate) и висока кадрова периодичност HFR (High Frame Rate).

Като се възползва от опциите на HCX Pro AI, Panasonic в допълнение понижава латентността при игрите, известна още като „ входно закъснение ” – това е закъснението сред натискането на бутон на игровия контролер, като джойстик да вземем за пример, и съответното деяние, показвано на екрана. При JZ2000 латентността е понижена до една от най-ниските стойности в областта на OLED тв приемниците, вследствие на обилни инженерни усъвършенствания, направени от Panasonic.

AI процесор автоматизирано усъвършенства качеството на картината и звука според от наличието
(снимка: Panasonic)

Добавянето на ориентирани встрани представители към неповторимото решение на Panasonic с представители, ориентирани нагоре, усъвършенства съраунд звука при гледане на филми, спорт или игри. JZ2000 разполага и с персонализиран, особено създаден OLED панел на Panasonic за доста по-добри пикови и междинни равнища на бляскавост.

Подобрената инертност е основен съставен елемент на режима „ Game Mode Extreme ”, който включва още поддръжка на HDMI 2.1 с променлива периодичност на освежаване VRR и висока кадрова периодичност HFR, специфичен режим на картината за игри („ Game Mode ”) и HDMI Power Link за усъвършенствано потребление на тв приемниците Panasonic със остарели телевизионни приемници или компютри.

В допълнение към ориентираните нагоре представители на своя предходник, JZ2000 е оборудван и с представители, ориентирани встрани. Цялата настройка, наречена „ 360° Soundscape Pro ”, обезпечава Dolby Atmos звуково преживяване. Множеството вградени представители, ориентирани нагоре, встрани и напред, пресъздават обгръщаща сферична звукова сцена от източник с Dolby Atmos звуков формат.
още по тематиката
Цялата озвучителна система е настроена и усъвършенствана от инженери на Technics, фамозната аудио марка на Panasonic, с помощта на което тв приемникът е маркиран като „ Tuned by Technics ” (Настроен от Technics).

Подобно на своя предходник, JZ2000 е оборудван с автентичен панел Master HDR OLED Professional Edition на Panasonic, което значи, че JZ2000 има преимущество в яркостта, спрямо екраните на елементарните OLED тв приемници.  Master HDR OLED Professional Edition има по-високи пикови и междинни равнища на бляскавост, което усилва динамичния диапазон. Сравнено с този тв приемник, на други OLED тв приемници HDR наличието наподобява по-мрачно.

JZ2000 комбинира с уменията на Стефан Соненфелд, приближен помощник на едни от най-хубавите режисьори в света, за конфигурация и усъвършенстване на цветовете.  Описан от NPR като „ да Винчи на филмите ”, Соненфелд е приложил уменията си на колорист при основаване на доста известни кино шедьоври през последното десетилетие, включително „ Роди се звезда ”, “Жената-чудо ”, „ Междузвездни войни: Силата се пробужда ”, „ Джурасик свят ” и други В ежедневната си работа той употребява OLED екрани на Panasonic.

JZ2000 поддържа и необятен набор от HDR формати, в това число Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode и HLG Photo (формат за статични изображения, който придвижва фотографията в света на HDR). Към режима Filmmaker Mode (Режисьорски режим) Panasonic прибавя истинската си функционалност Intelligent Sensing (Интелигентна чувствителност), която динамично настройва картината, според от силата на околното осветяване.

OLED тв приемникът JZ2000 поддържа и гласови услуги
(снимка: Panasonic)

Dolby Vision IQ уголемява преимуществата на Dolby Vision оттатък границите на HDR посредством интелигентно усъвършенстване на качеството на картината и на зрителните преживявания, тъй че те да не зависят от околното осветяване или вида на възпроизвежданото наличие – и всичко това без да е належащо потребителите да употребяват дистанционното управление.

JZ2000 поддържа и, която динамично приспособява HDR наличието към изискванията на осветеност в помещението и зоната за гледане, като демонстрира тъкмо креативните планове на основателите на наличието при всевъзможни условия без загуба на подробност или контрастност, без значение дали е мрачно или ярко.

OLED тв приемникът идва с най-новото издание на операционна система за смарт тв приемници „ My Home Screen 6.0 ” на Panasonic, която включва обилни усъвършенствания. Функцията my Scenery, да вземем за пример, разрешава избор на набор от спокойни изображения и видеоклипове или задаване на лични, които отразят настроението на потребителя или времето от деня – това е функционалност за медитация, отмора или подготовка за лягане.

Двойната Bluetooth връзка разрешава на тв приемника да предава тон по едно и също време към две обособени устройства, което значи, да вземем за пример, че родителите могат да слушат звука от филм късно през нощта посредством Bluetooth слушалки, без да смущават съня на децата си.

Интерфейсът на менюто е усъвършенстван, с цел да разреши бърз достъп до най-често употребяваните настройки на картината, звука и други функционалности. JZ2000 също по този начин поддържа вградени гласови услуги, които разрешават на потребителя да ръководи по-удобно някои съществени телевизионни функционалности.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР