Juul Labs ще плати 438,5 млн. щатски долара, за да

...
Juul Labs ще плати 438,5 млн. щатски долара, за да
Коментари Харесай

Осъдиха компания за електронни цигари за 438,5 млн. долара

Juul Labs ще заплати 438,5 млн. щатски $, с цел да постави завършек на следствието на рекламата ѝ измежду малолетни купувачи. Това е една от водещите компании за електронни цигари в Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.

Сделката с повече от 30 щата също по този начин лимитира маркетинга на Juul, да вземем за пример не разрешава снимането на хора под 35-годишна възраст в рекламите ѝ. Фирмата се бори и против възбраната на продуктите ѝ в Съединени американски щати.

През юни Американската администрация по храните и медикаментите съобщи, че ще забрани продажбите на продуктите на Juul заради незадоволително данни за въздействието им върху здравето. Мярката е спряна, до момента в който компанията апелира решението.

Тя продължава да се сблъсква със правосъдни разногласия в някои други щати, както и с частни правосъдни каузи, заведени от обособени фамилии.

Juul съобщи, че изискванията на съглашението от вторник са в сходство с маркетинговите ѝ практики след " рестартирането на цялата компания " през есента на 2019 година и че тя е " фокусирана върху бъдещето ".

" Вярваме, че откакто FDA направи цялостен обзор на всички показани научни данни и доказателства, както се изисква от закона и без политическа интервенция, би трябвало да получим позволение за стартиране на пазара ", се споделя в изказването на компанията.

Juul беше необятно упреквана за избухливия растеж на потреблението на електронни цигари от младежи. Според федерално изследване през 2019 година повече от една четвърт от учениците в гимназията са употребявали електронни цигари, макар че от този момент този дял е намалял.

Разследването на маркетинга на Juul откри, че компанията " безмилостно е рекламирала продуктите си измежду малолетни младежи ", макар че сходни покупки са противозаконни в Съединени американски щати, съобщи основният прокурор на Кънектикът Уилям Тонг, който разгласи съглашението във вторник.

Той съобщи, че компанията също по този начин е употребила практики за инспекция на възрастта, за които е знаела, че са неефективни, и не е обявила ясно, че капсулите ѝ съдържат никотин, който провокира пристрастяване.

" Цинично пресметнатите рекламни акции на Juul сътвориха ново потомство никотинови наркомани ", сподели той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР