Журналистката Цвета Кирилова има намерение да се кандидатира за президент

...
Журналистката Цвета Кирилова има намерение да се кандидатира за президент
Коментари Харесай

Изненада! Красива журналистка се кандидатира за президент СН...

Журналистката Цвета Кирилова има желание да се кандидатира за президент на идните избори през есента. Тя разгласява решението си за кандидатурата в профила си във Facebook.



„ Зная какъв брой виновна е тази задача. Зная и какъв брой значима е ролята на Президента. За първи път в историята си, България може да има държавен глава жена. Женското начало постоянно е било водещо за разцвета, благоденствието и поддържането на фамилното и духовното огнище на нацията. Натрупах опит, който желая да дава в услуга на обществото и съм подготвена да дам максимума от себе си посредством труда си, ангажираността си, знанието си и умеенето си да сплотявам, да групирам, да сдобрявам, да предизвиквам, да въодушевявам, да осъществявам, да предизвиквам, да ръководя, да планирам фантазии и да реализирам резултати “, написа тя.

Кирилова разгласява декларация, с която разгласи номинацията си. Ето какво гласи тя:

„ До жителите и медиите на Р. България
Кандидатура за Президент на госпожа Цвета Кирилова,
ръководител на „ Сдружение Азбукари “
„ БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕ ЧРЕЗ ДУХА “

Да съхраним Родината, тъй като сме длъжници на нашите деца.
България се нуждае от мир, светлина и благополучие.

България горещо се нуждае от любовта на всеки от нас и сред нас.
България е парченце от съзнанието на Бог Отец и е единение на осъзнатата духовна мощ на Човека, дръзнал със примирение, неотстъпчивост и самообладание да покори огромния и стръмен връх на Аз-а в себе си.

Тежките мемоари, белязали хилядолетната ни история, са създали от волята на народа ни чутовна мощ, пред която с удивление са свеждали глави тези, които са имали опцията да видят в дълбините на реките в очите ни облика на предтеча на нашата духовна зрялост.

Смразени от размаха на героичните ни подвизи, съперниците ни са оставали безмълвни и обезкуражени, във всеки момент на съзерцаване на величието, хубостта и нежността на природата ни, вслушани в добротата на ударите на сърцата ни и вгледани в душите ни, където е имплодирала цяла една Вселена.

В начало бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог. То в начало беше у Бога. Всичко посредством Него стана; и без Него не е станало нищо от това, което е станало. В Него беше живот и животът беше светлината на хората. Йоан 1:1-18

Цели 100 години преди Паисиевата история, през 1667 година един от подбудителите на Чипровското въстание за избавление на българските земи от османско господство монахът Петър Богдан Бакшев основава най- първата „ История на България “ с автентично заглавие: „ De antiquitate Paterni soli, et de rebus Bulgaricis ad suos Compatriotas “ („ За древността на бащината земя и за българските каузи към неговите сънародници “).

В нея той слага жалоните на нашата задача като народ, които ние епохи наред боязливо се стараем да прилагаме, а нашият нравствен ранг на страна, сложила основите на европейската цивилизация, изисква това богоугодно дело да е целенасочено, най-отговорно и пълноценно. В тези далечни времена Петър Богдан дава изложение, което ни изпълва с горделивост и може да послужи като образец за родолюбие.

- " Мен ме роди българската земя и желая да изплатя налога си, който България с право изисква от мен ".
- „ Днес България се посочва, което в миналото се наричаше Горна Мизия и част от Долна Мизия, цяла Тракия, по-голяма част от Македония и цялото Моравско до Охрид и чак до границите на Албания, Гърция и Сърбия, към изток се простира до Черно море, на север Дунав я дели от Влашко и Молдова ".

- " Царство България е прелестно. Украсено е с необятни поля, високи планини и хълмове, приятни гори и дъбрави, оросявано от разнообразни реки и води. В това царство има обилие от всевъзможни житни храни, виновност, овце, биволи, крави и волове, положителни коне. Намира се злато, сребро, мед, стомана, желязо и олово. Ако това царство би имало един държател християнин и добър, то не би отстъпило на доста царства в Европа ".
- " А отбраната на достойнството, още повече тази на Родината, надминава всичко, тъй като животът и достойнството са равнопоставени ".

И по този начин, лоялен на завета на дедите ни, Петър Богдан посвещава на България девиза: „ Живее посредством Духа “. Животът и личността му са образец за родолюбие, за безукорно осъществяване на дълга към предците с чест и достолепие. И още нещо - Петър Богдан демонстрира на духовниците по какъв начин една сполучлива църковна кариера може да служи в интерес на Родината.

От най-дълбока античност човешкото познание изследва въздействието на географската среда върху политическата активност. В моите показа географската карта на света е координатна система с разположението на полезностите на човечество. Колкото повече отиваме на Изток, толкоз повече светът се движи от философията и силите на духовната същина. Колкото повече отиваме на Запад, толкоз повече светът се движи от рационалните, земните, прагматичните и материалните схващания. България обаче е център. Тя е люлка на антична цивилизация.

Средище на огромен нравствен, честен и веществен напредък, с неизчерпаеми благоприятни условия. Възможности, които ние, като отговорно и концентрирано в задачата да реализираме мечтаното развиване общество, сме длъжни да осъществяваме и то най- дейно и пълноценно. Ние сме в дълг да преподаваме на поколенията непреходните уроци по родолюбие, тъй като народ без минало е народ без корен и няма бъдеще. Ние, българите, сме носители на знание развивало най-старото земеделие в Европа.

Ние, българите, сме майсторите на най-ранната каменна архитектура на Стария континент; най-ранната металургия на медта и златото. Ние, българите, сме занаятчиите, основали най-старото обработено злато в света. Ние, българите, сме в основата на най-ранния рандеман и обработката на полускъпоценни минерали; първата книжовност, предшестваща с към 2000 години другите системи за писане.

Ние, българите, сътворяваме първите в света общоприети единици за измерване; най-ранните в Европа центрове от градски вид с развита жилищна и социална архитектура. Ние, българите, творим първите портрети – реалистични човешки изображения с самостоятелни черти.

И всички ние сме длъжни да знаем, че най-старата човешка цивилизация се е зародила преди повече от 8 хилядолетия в региона към Черно море и долното течение на Дунав и е процъфтявала не къде да е, а по нашите земи. И поради всичко това ние, българите, сме задължени да заемем достойното си място измежду народите на Европа и света, и да въздигнем страната ни на висотата на нашата просвета, достижения, знание, книжовно и просветителско дело.

Изумителен е размахът на българския дух посредством обществения принос на велики и почтени персони, морални стожери, учени, даскали, възрожденци, революционери, просветители, будители и вдъхновители.

Време е да получим признанието, което сами е нужно да извоюваме. Българските страни постоянно са били притежател на просвета и богато знание, макар верския, физически и културен геноцид. Българският дух е водещ! Повече от всеки път е значимо да възпитаме децата в родолюбие и отношение към Родината ни.

Те би трябвало да имат освен голо самочувствие, подбудено от изкушенията на комерсиалния свят, а основано на етични, морални и човешки правила, излъчени от българин на българин, с цел да се резервира това, за което сме призвани от най-високия нравствен фундамент и да се съобщи и на идващите генерации.

Преди да си отиде от този свят дядо ми съобщи завета на предците ни от рода Дуло, написан с калиграфско съвършенство. Разказа ми, че се е натъкнал на апокрифния документ из лавиците на остаряла библиотека, надалеч от България. Сложно обаче се оказало разчитането му, само че не и невероятно. Най-впечатляващо е името на писмената находка, което още с прочита му те оставя безгласен и респектиран. 12 заповеди.

ЗАКОННИК
1. Свободата и правата на всеки човек свършват там, където стартират свободата и правата на другия човек.
2. Винаги си задължен да казваш Истината и единствено Истината.
3. Нямаш право да отнемаш имуществото на човек, което той е придобил с труда си.
4. Не прелюбодействай.
5. Уважавай индивида, както цениш себе си.
6. Не осъждай преждевременно! Преди да осъдиш човек, би трябвало да знаеш цялата Истина.
7. Справедливостта за героите е по-ценна от живота.
8. Който не съблюдава моралните правила на обществото, няма право да живее свободно в това общество.
9. Земята, Родината, в която живееш и си основан, са ти подарени с цената на кръвта и живота на нашите прародители. Твоя отговорност е да ги оставиш на идващите генерации.
10. Ако твоят съотечественик има потребност от помощ, то помогни му. Ако не можеш да му окажеш помощ, не му пречи!
11. Където и да си стигнал, в никакъв случай не забравяй от кое място си тръгнал.
12. Ако си надалеч от своя роден дом, твой дълг е да се завърнеш при корените.

Ние, българите, сме длъжни да си напомним и осъществим неустрашимо заветите на предците. Ние сме благородниците, в чиято кръв е закодирана възвишената задача да сложим новото начало за благоденствието на човечеството в пътя на свободата, равенството и братството, посредством обич. Ние всички сме Спартак и сме длъжни да заявим на всеослушание.

Спартак е българин! Ние имаме фантастична опция и никой не може да има искания към нашето удивително културно завещание, с изключение на нас. България би трябвало да акцентира цената на историята си самоуверено и да развива през днешния ден своите пълномощия по области на знанието без ограничаване на заложбите ни като народ.

За да бъдем архитекти на бъдещето, добре е да знаем, че слаб строителен материал не гради храмове и катедрали. Разцветът на нацията идва след полагане на взаимодействащите си, логичен и поредно, мисъл - слово - деяние - действителност. Материализираната, осъществената в подтик, неустрашима мотивация и градивна мисъл, е време на благополучие за години напред. Изригването на тази съзидателност, в избран миг, нейната концентрираност в този момент, дава в бъдещето " Златен век " на нацията. Затова имаме " Златен век " на великия цар Симеон, тъй като татко му Борис е положил, а преди него и с него се реализира просвещението, облагородило с разум, креативност, духовна и божествена берекет народа на България.

Знаем ли какви семена посяваме за бъдещето на следващия ден? Тази велика и чудовищна незначителност и колкото по-дълго време продължава, ще материализира безкислородното общество на утрешния ден, което за мнозина ще е настояще. Днес живеем във времена, ментално и групово изфабрикувани от нетворчески и несъзидателни мозъци. Това е тяхната злокобна действителност. Днес живеем във времето и резултатите на това, което ще оставим с леещата се като потоп незначителност за идващите генерации. И градинарите на сушата и прокобата доста добре знаят какво вършат. Обществото в този момент се движи съгласно първичната потребност на творителите на злото, на пандемията от нелепост и обърканост.

Във времето на стръвно разделяне на обществото, на растяща порочност, ненавист, лакомия, пренебрежение и престъпност, този " Златен век ", за който мечтаят естествените хора, от ден на ден се трансформира в химера. Промяната, а не подмяната, подкрепена и осъществена от разбиращите тези процеси и живеещите в синхрон с естествените закони, а точно " Живата мяра ", е повече от наложителна и тя ще бъде осъществена не с назначения, а с призвания!

Великите креативен мозъци, живели в предишното, постигнали триумфи за България, действително са творили визия за бъдещето. Това са ментални времеви прехвърляния и трансформации. За да се реализират още веднъж, належащо е просвещение и естетика, синергична обязаност на всички детайли на вегетативната нервна система за реализиране на оптимални вътрешни условия в организма, нашата страна.

За нас е предназначен живот в мир, раждане на душата изново, реализация в добрина, любов и творчество. Божието е мъдрост, човешкото е деяние! Ние сме мощен народ, с неповторим ген и заложби! Да се отърсим от старите неправилни канони и окови, и да поемем по пътя на българщината, по този начин както са ни учили предците ни и по този начин, както диктува сърцето ни!

Предлагам на всички мои сънародници, у нас и по света, взаимно развиване на огромен, доста виновен, перспективен, нуждаещ се от единството на просветените и отдадените мозъци в България план за издигане на националното ни самочувствие и дружно с това качеството на живот в морално, духовно, културно и материално отношение. Ние ще създадем наследството, което ще завещаем на Родината дълготрайно и ще предадем с грижовните си ръце на българските деца. Това е възвишена КАУЗА!

Като стоя с името, с делата ми на социална персона, отдадена повече от 10 години на децата на България, на поддръжката на гражданското общество, на благотворителната активност и посредством развиването на стотици национални и публично потребни начинания, с потвърдена добавена стойност към обществения, просветителния, културния и научния слой на живота, най-отговорно се изправям пред Вас, с цел да Ви предложа да подкрепите кандидатурата ми за Президент на Република България!

Всяко начинание се нуждае от доброжелателни подстрекатели, от вярващи в триумфа, от стимулирани персони, от духовно умоозарени създатели и вдъхновители, от хора, умеещи да концертират качествата си, да мечтаят и реализират цели, които да облагородяват и усъвършенстват взаимоотношенията и живота ни. Екипът ми, с който построих името и историята си, е заслужен за почитание, тъй като не пестиха нито труд, нито време, нито познание, нито ентусиазъм, нито страст, с цел да новородим една нова действителност посредством триединството на мисъл, слово и деяние. Радетелите на „ Сдружение Азбукари “ са пазители на българщината, на писмеността, на духовността и на идеала на България.

Обръщам се към всички Вас, с цел да Ви предложа дружно да сложим основите на духовното развиване на България, посредством опциите на президентската институция. За мен това е предизвикателство, което ще ме въодушеви да доразвия поредност от градивни хрумвания на национално равнище, да стартираме нови и вдъхновяващи каузи и да стабилизирам публичната сила в положителни, смислени и със мощен публичен отпечатък оферти.
Предлагам Ви да работим целенасочено, безрезервно, почтено, намерено и с религия за България, тъй че да продължи решително да „ Живее посредством духа “ и за идващите генерации.

Всеки, който намира за възможно, че осъществените дотук многочислени просветителни, културни, обществено значими начинания на " Сдружение Азбукари ", приносът ми в идеите за поддържане на българския дух са основателна причина кандидатурата ми за държавен глава на Република България да бъде насърчена, почетена и подкрепена, може да ми подаде ръка, с цел да създадем хорото на българщината и да изпълним холистичния модел на взаимоотношение на обществото ни.

Зная какъв брой виновна е тази задача. Зная и какъв брой значима е ролята на Президента. За първи път в историята си, България може да има държавен глава жена. Женското начало постоянно е било водещо за разцвета, благоденствието и поддържането на фамилното и духовното огнище на нацията. Натрупах опит, който желая да дава в услуга на обществото и съм подготвена да дам максимума от себе си посредством труда си, ангажираността си, знанието си и умеенето си да сплотявам, да групирам, да сдобрявам, да предизвиквам, да въодушевявам, да осъществявам, да предизвиквам, да ръководя, да планирам фантазии и да реализирам резултати.

За мен най-важният и скъп запас са хората и техните самостоятелни гении. Имаме ли съидейници с капитала от познание на своя страна и с криле от фантазии, то ние можем да създадем невероятни достижения, които не са по силите даже на страни с големи материални запаси.

И по този начин, желая да Ви поканя да бъдете участници и съвременници на това ново начало и да работим за просперитета на България. Време е да се освободим от догмите на непросветеността и бездушието, с цел да придобият децата ни повече убеденост и горделивост, да им дадем знание за бъдещи триумфи и да подчертаем дебело в равносметката кои са грешките, които не трябва повече да се повтарят.

Ние можем да изведем страната ни напред с почитание, поддръжка, съответни оферти и рационални решения и то точно посредством президентската институция, за която догматично десетилетия е поставяно осъзнато клеймото на бездействието, безвремието и безчувствието. Като Президент мога да направя институцията жива, будна, изобилстваща от резултати и носеща авторитет на България, по този начин както ни се пада по право и чест като народ с задача.

Времето на раздорите, споровете, омразата, политическото нестинарство в ущърб на народа, разделянето, ненавистта, опростачването, операциите, пропагандата, лъжата, информационно-психологическата война и тъмата свърши. Дойде НОВОТО ВРЕМЕ! Времето на Светлината и на Просвещението. И като Президент ще бъда изразител на добротата, която е заслуженият облик на България. Името на нашата Родина е в женски жанр и значи притежател на мир и единение от светлина, добродетели, достойнство, неотстъпчивост, храброст, самообладание, нравствен напредък и реализация на Божествения закон, този на Истината.

Каквото е горе, това е и долу! Да сътворим хармонични връзки, с цел да създадем смелото и трансформиращо света бъдеще на България – на умеещите, на надарените, на сполучливите, на откровените, на сговорчивите, на единните, на подкрепящите, на благодетелите, на работливите, на съзидаващите, на вярващите, на съграждащите, на пречистените и пречистващите!

Вярвам, че съм Ви заинтригувала с това предложение и ще бъда щастлива да го осъществяваме дружно. Нека покажем, че можем да осъществим със смисъл думата ЕДИНЕНИЕ! Защото от антични времена достойнството даже на един българин е огледало на достолепието на народа му – ЕДИН_Е_НИЕ. Нека всички се стремим през днешния ден да сме по-добра версия на себе си от през вчерашния ден. България над всичко и всеки!

Благодаря Ви, че през всички тези години подкрепяхте идеите на „ Сдружение Азбукари “. Направихме нужното, с цел да създадем наслада, да дадем криле и познание на децата и младежите на България! С креативния и положителен подтик на вярата и човешките капацитети, с общи старания и хрумвания ще осветим хоризонта на България за нейното по– щастливо, по– сполучливо и по– красиво бъдеще в това новорождение.

Благодаря на всички, които са подготвени да ме поддържат и на тези, които ще печеля посредством концепциите и вдъхновението си, подкрепяна от въодушевения ми екип, с цел да бъда заслужен Президент на Република България. Пожелавам на всички най-много здраве, без което не можем да живеем нито пълноценно, нито щастливо!

И помнете - България живее посредством Духа!

Ще пребъдем! България е нашата идея.

Ваша Цвета Кирилова
Председател на „ Сдружение Азбукари “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР