Журналистката от Свободна Европа Генка Шикерова разговаря с Ивайла Бакалова,

...
Журналистката от Свободна Европа Генка Шикерова разговаря с Ивайла Бакалова,
Коментари Харесай

Ивайла Бакалова за Нотариуса: Средно ниво, обаче има сериозен чадър

Журналистката от " Свободна Европа " Генка Шикерова беседва с Ивайла Бакалова, която първа разказа механизмите за напън и изнудване на печално известния Мартин Нотариуса.

Името му стана известно от следствие на Антикорупционния фонд (АКФ) през 2021 година за корупционна мрежа от въздействие в закрития към този момент Специализиран съд. Тогава някогашната манекенка Ивайла Бакалова споделя по какъв начин са й поискани пари за освобождението от ареста на колегата й - предприемачът Веселин Денков.

След разкритията тогава не последва нищо. Мълчанието към името на Нотариуса продължи. До деня на негото ликвидиране, когато проверяващи и политици заговориха за въздействието му в задкулисието на правосъдната система.

Ето какво споделя в този момент Бакалова за 100-те бона, които Нотариуса е изискал да измъкне от ареста гаджето й Веселин Денков:

" Идват няколко пратеници на прокуратурата и му споделят, че в случай че не си заплати 100 хиляди, той от очевидец ще бъде изработен обвинен, ще му бъде направено КПКОНПИ (Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество), ще му бъде възбранен паспорта и ще намерят защо да го задържат ".

По думите на Бакалова тези пратеници са споделили, че има по какъв начин това да бъде предотвратено. " Беше ни казано, че би трябвало да се наемат лобисти на месечна заплата, с цел да нямаш проблем със съд и прокуратура ", сподели Бакалова.

Тя сподели, че Денков не се съгласява да заплаща и по-късно му е повдигнато обвиняване и е арестуван. Един от тези, с които тя разисква освобождението му от ареста, е Мартин Божанов. По мотив убийството на Божанов Бакалова сподели, че " това, което се случва е безусловно закономерно. Това са едни брокери на приблизително равнище. Те си имат чадър. Хората, които са им чадър, желаят да се освободят. Те са към този момент осветени. Те са никому непотребни ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР