Журналистката и водеща на сваленото от ефира на БНТ предаване

...
Журналистката и водеща на сваленото от ефира на БНТ предаване
Коментари Харесай

Журналистката Валя Ахчиева проговори за репресията срещу нея

Журналистката и водеща на сваленото от ефира на Българска национална телевизия предаване ''Открито'' Валя Ахчиева получи естрада от предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком. Пред Люба Кулезич тя приказва за делото заведено ѝ от водача на партия ''Воля'' Веселин Марешки и майка му Веска Марешка, както и за паралелния експорт на медикаменти, който бе обект на журналистическо следствие от нейна страна.

''Завел е дело против всичките ми седем издания на ''Открито'' за паралелния експорт на медикаменти. Миналото лято той и майка му са решили, че са претърпели неимуществени вреди във връзка тези излъчвания. Веска Марешка спряла да пее, завършила кариерата ѝ. Тази скица никой не искаше да я взема решение и да я пипа. На пръв взор паралелният експорт на медикаменти е един легален бизнес. Това е законно. Въпросът е, че имаше нездравословни последствия от него'', съобщи Ахчиева, която е спечелила на първа инстанция делото заведено ѝ от Веселин Марешки и неговата майка Веска.

Ахчиева даде образец с лекарството Хумира (използвано за лекуване на деен артрит), то дошло на една ниска цена, само че вместо да стои в българските аптеки и да лекува болните, доста бързо заминавало към друга дестинация. Конкретният образец е с Германия, докъдето е стигнала Ахчиева в следствието си за паралелния експорт на лекарства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР