Журналистите от дирекция „Информация“ на БНТ излязоха с позиция в

...
Журналистите от дирекция „Информация“ на БНТ излязоха с позиция в
Коментари Харесай

Журналисти от БНТ искат оставката на Кошлуков

Журналистите от дирекция „ Информация “ на Българска национална телевизия излязоха с позиция в отбрана на публицистичната самостоятелност, плурализма и отговорността. Тя е в отговор на упреци на програмния шеф на БНТ1 Емил Кошлуков към екипа на предаването „ Денят стартира с просвета “, поради което по-рано през днешния ден пред малкия екран се организира митинг.

Според Кошлуков предаването би трябвало да се бори за по-висок рейтинг и да има плурализъм на гледните точки. Според публицистите обаче има интервенция в работата им .

Емил Кошлуков става програмен шеф на БНТ1

В декларация, изчетена сутринта в ефир, екипът на предаването дефинира дейностите на програмния шеф като неприемливи и неприемливи. 9-членният екип на предаването заявява, че в работата си се управлява единствено и само от професионални правила и разчита на генералния шеф Константин Каменаров за поддръжка да продължат да го вършат и отсега нататък.

Продуцентският съвет на дирекция „ Информация “ също излезе с позиция в отбрана на публицистичната самостоятелност, плурализма и отговорността, а в това време стана ясно, че

Съвет за електронни медии ще прегледа проблема .

В позиция посредством профила си в обществената мрежа „ Facebook “ Емил Кошлуков приканва всеки, който счита свободата на словото в Българска национална телевизия за застрашена, да уточни по кое време, къде и по какъв начин е станало това. Той дава обещание персонално да сезира Съвет за електронни медии в качеството си на шеф.



Кошлуков декларира, че главната му цел и задача е продукциите в Българска национална телевизия да станат още по-популярни и обичани. Според програмния шеф недоволството на част от хората се дължи на обстоятелството, че ги кара да работят повече, в сравнение с са привикнали.

По мотив съмненията, че диктува външна воля в малкия екран прецизира, че

оценката на Българска национална телевизия я дават феновете, а не партийни централи и медиите на олигарси.

За NOVA генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров сподели, че спорът сред екипа и Кошлуков е поради нарушена връзка. Според него нито едната, нито другата страна са нарушили Закона за радиото и малкия екран.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР