Журналистите на bTV Новините Бесте Сабри и Митьо Маринов са

...
Журналистите на bTV Новините Бесте Сабри и Митьо Маринов са
Коментари Харесай

„Тази събота и неделя” с нови водещи

Журналистите на bTV Новините Бесте Сабри и Митьо Маринов са новите водещи на утринния уикенд блок „ Тази събота и неделя “ от 9 септември. Двамата ще показват авторски прочит на настоящите и любопитни тематики от обществено-политическия живот в страната всяка събота и неделя от 7:30 до 11:00 часа. Актуалното предаване влиза и в нов дом – напълно нов съвременен студиен комплекс, който ще посреща всички събеседници и най-вълнуващите тематики от седмицата.

Бесте Сабри и Митьо Маринов са измежду най-перспективните и отличавани млади публицисти в редакцията на bTV Новините. Бесте се причислява към медията през 2020 година и бързо разкрива гения си да улавя и пресъздава човешките истории и ориси с емпатия и журналистически професионализъм. За своята работа при отразяването на тежкото земетресение в Турция, Бесте получава редица награди и оценки през 2023 година Митьо Маринов е политически кореспондент. Той става част от bTV Новините през 2022 година и съумява за къс интервал от време да сътвори редица забавни репортажи и материали за дейностите на българските законотворци и политици, като е предавал интернационалните събития от Република Северна Македония, Италия, Румъния, Обединените Арабски Емирства.



Водещите и екипът на „ Тази събота и неделя “ се местят и в ново студио, откъдето ще показват по развлекателен метод всичко най-любопитно от всекидневието, от първото утринно кафе на феновете, през тематиките за общество, политика и просвета, до обедните вести. Новият фон и обзавеждане са основани с устойчиви естествени материали в унисон с концепцията на bTV Media Group за дейно, екологично насочено ESG ръководство. Студиото предлага споделено пространство и запаси, мултифункционални зони, благоприятни условия за редом снимане и лъчение на повече посетители и тематични рубрики, съвременна LED осветителна и аудио-визуална техника. Цялото пространство основава неповторими чувства за мястото вкъщи, където сядаме със фамилията или с другари и приказваме за в действителност значимите неща в всекидневието - кино, публични процеси, забавни истории, значимото от живота в България и света.

„ Стартираме есенния сезон с нова идея за водещи и нов студиен комплекс. По този метод целим да разнообразим креативната и сценарийна конструкция на „ Тази събота и неделя “ с концепцията да предлагаме завладяващо и налично потребителско наличие, което кореспондира с упованията и настройките на нашите фенове, изключително в почивните дни. Пожелавам триумф на Бесте Сабри и Митьо Маринов, които са млади публицисти с огромен възторг и упоритост за развиване в журналистическата специалност. Същевременно изричам своята и на екипа персонална признателност към актуалните водещи, които през годините построиха позитивния и резистентен облик на съботно-неделния уикенд блок “ – разяснява Антон Хекимян, Директор на отдел „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV Media Group.

Жени Марчева остава лице на bTV Media Group във значимата роля на изпълнителен продуцент радио вести и ще работи върху усилване на синергията сред журналистическия артикул в радио среда и телевизионното наличие. Тя ще води и лично авторско предаване по bTV Radio. Кристина Газиева ще продължи да споделя най-вълнуващите и прочувствени истории в ефира на bTV, както и в известната графа „ Спасените “, където феновете ще срещат ярки и мотивиращи образци за силата на човешкия дух. Петя Дикова ще се посвети на авторска графа с вдъхновяващи истории от светския живот и на извънредни срещи с български и международни звезди, до момента в който проверяващият публицист Тина Ивайлова продължава с поредицата си “GLAS ”. Екипът на bTV Media Group благодари на Диана Любенова за дългогодишното сполучливо съдействие и принос в развиването на предаването.

Допълнителна информация за Бесте Сабри

Бесте Сабри е родена в град Шумен, където приключва Езиковата гимназия ‘‘Никола Вапцаров‘‘. Учи публицистика в Шотландия, а след това и магистратура „ Международни връзки “ в Абърдийнския университет. Присъединява се към екипа на bTV Новините през декември 2020 година и за малко време се откроява с гения си да открива и отразява значими вести и събития с филантропична устременост. За задълбочено създаване на тематиката за Коронавирус пандемията във всичките ѝ обществени аспекти, Бесте Сабри получава високата оценка на сътрудниците си и признанието „ Репортер на годината 2021 “. В началото на февруари 2023 година Бесте е част от специфичния екип на bTV, който отпътува за Турция часове след опустошителното земетресение. За работата си при отразяването на човешката покруса със съпричастност тя бе удостоена с оценката „ Достойните българи “ на 24 часа, премията „ Мис ефирен сексапил “ на Дарик радио, оценката в категория " Гореща точка " на състезанието за чиста публицистика Web Report, специфичната премия на състезанието за тв публицистика „ Свети Влас “.

От 27 май 2023 година Бесте Сабри се причислява към екипа водещи на bTV Новините и показва спомагателни излъчвания вести в границите на уикенд блока. От 9 септември 2023 година Бесте Сабри става водещ на предаването „ Тази събота и неделя “.

Допълнителна информация за Митьо Маринов

Митьо Маринов е роден в Стара Загора, където приключва гимназията с преподаване на непознати езици " Ромен Ролан ". Учи публицистика в Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”. Впоследствие приключва и магистратура по „ Връзки с обществеността “. Още в 1 курс стартира работа във вестник „ 24 часа ”. Присъединява се като кореспондент към bTV Новините през април 2022 година Работи по разнородни тематики в нюзрума на медията, само че се специализира като политически кореспондент и мястото, от което предава най-често новините, е Народното събрание. Съавтор е на книгата „ Как се става министър в България ”. Освен публицистика, Митьо Маринов се е изявявал професионално и като сценарист. Работил е по сериала „ Ние, нашите и вашите ”, шоуто „ Комиците ” и други телевизионни излъчвания.

От 9 септември 2023 година Митьо Маринов става водещ на предаването „ Тази събота и неделя “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР