Журналистите може да са сред първите получатели на руската ваксина

...
Журналистите може да са сред първите получатели на руската ваксина
Коментари Харесай

Журналистите може да са сред първите получатели на руската ваксина за COVID-19

Журналистите може да са измежду първите получатели на съветската ваксина за новия ковид дружно със здравните служащи и учителите, заяви ръководителят на Руския фонд за директни вложения (РФПИ) Кирил Дмитриев, представен от Българска телеграфна агенция.

При разпределянето на имунизацията министерството на опазването на здравето схваща, че публицистите също са рискова група, тъй като поддържат връзка с огромен брой хора, това е част от специалността им. И мисля, че министерството взема това поради, сподели Дмитриев, който сподели, че доста публицисти са изразили предпочитание да си сложат ваксина против ковид.

Фондът за директни вложения ще достави имунизацията "Спутник V " в още седем страни от Латинска Америка, Близкия изток и Азия, заяви неговият началник.

"Има страни, които се споразумяха с нас за закупуване на ваксина, това са Мексико, Бразилия и Индия. Те поръчаха общо 200 милиона дози. Има още седем страни, които ще обявим в скоро време. Това са огромни страни от Латинска Америка, Близкия изток и Азия ", сподели Дмитриев.

Той добави, че скоро ще бъдат оповестени още две страни, с които е подписан контракт за произвеждане на имунизацията. Такива контракти към този момент са подписани с Индия, Бразилия, Южна Корея и Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР